Dozvole za kretanje radnika tokom policijskog časa izdaju se na nedeljnom nivou

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo privrede objavilo je obaveštenje privrednim subjektima da nastavlja prijem zahteva za izdavanje dozvola za kretanje u periodu od 17 časova do 5 sati ujutru. Na predlog Privredne komore Srbije izvršena je važna izmena – za kompanije koje imaju više od 100 zaposlenih radni nalozi će se izdavati na nedeljnom nivou dok za ostale ostaje obaveza da se radni nalozi izdaju na dnevnom nivou.

Zahtevi se podnose u skladu sa Instrukcijom Ministarstva privrede Broj: 023-00-188/2020-09 od 19. marta 2020. godine, na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, i to:

– Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu javna.preduzeca@privreda.gov.rs.
– Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na elektronsku adresu lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.
– Ostali privredni subjekti zahtev podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs

Obrazac možete preuzeti ovde.

Sve primljene zahteve Ministarstvo privrede prosleđuje Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje finalno ceni opravdanost podnetih zahteva.

– S obzirom na kompleksnost procedure obrade podataka i broj do sada primljenih zahteva mole se svi privredni subjekti da imaju razumevanja u očekivanoj brzini odgovora. Na sve primljene zahteve nastojaćemo da odgovorimo u što kraćem roku – navedeno je u obaveštenju.

Obaveza poslodavca je da svakom zaposlenom izda radni nalog i to: poslodavac koji ima do 100 zaposlenih dužan da izdaje dnevni radni nalog, dok poslodavac koji ima preko 100 zaposlenih izdaje radni nalog na nedeljnom nivou za svako lice koje se nalazi na spisku za izdavanje dozvole.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će prilikom provere na terenu prihvatati i radne naloge u elektronskom obliku (skeniran radni nalog na telefonu, tabletu i sl.)

Dozvole za kretanje koje su već izdate i koje su važile u periodu od 20 do 5 časova ujutru, automatski će važiti i za period od 17 do 5 časova.

Samo kompletno popunjeni obrasci će biti uzeti u razmatranje.

Autor: ekapija.com

You may also like