Dostavljanje dokumenata u elektronsko sanduče na portalu eUprava

Od strane Ozon
0 komentar


Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije saopštila je da građani ovih dana imaju mogućnost korišćenja nove usluge na portalu eUprava – elektronske dostave (eDostave) posredstvom elektronskog sandučića.
Ova usluga omogućava brzu, jednostavnu, pouzdanu i besplatnu dostavu rešenja, dokumenata i obaveštenja građanima Srbije od strane javne uprave.
Korišćenjem ove usluge i građanima i javnoj upravi u svakom trenutku je dostupan status poslatih elektronskih dokumenata.
Prve institucije javne uprave koje su počele da dostavljaju elektronska rešenja o utvrđenom porezu na imovinu za 2020. godinu građanima putem eDostave u elektronsko sanduče su lokalne poreske administracije.
Naime, svi građani registrovani korisnici portala eUprava automatski će dobijati rešenja o utvrđenom porezu na imovinu za 2020. godinu u elektronsko sanduče.
Oni građani koji nisu korisnici portala eUprava nastavljaju da svoja poreska rešenja dobijaju na standardni način – preko javnog poštanskog operatora.
Na taj način, građani Apatina, Kuršumlije, Novog Pazara, Subotice i Pančeva su već dobili elektronska rešenja u elektronsko sanduče, dok će ostale lokalne samouprave, u skladu sa svojom dinamikom izdavanja ovih poreskih rešenja za ovu godinu, to isto učiniti u narednim mesecima.
U toku je testiranje povezivanja sistema Republičkog geodetskog zavoda sa eDostavom na portalu eUprava, nakon čega će se i elektronska rešenja katastra naći u elektronskom sandučiću građana.
Uputstvo za registraciju korisnika na portalu eUprava možete pogledati ovde.
Najčešće usluge na portalu eUprava su eVrtić i Zakazivanje termina za izdavanje nove lične karte ili pasoša, a do kraja maja biće aktivna usluga eUpis u prvi razred osnovne škole, navodi se u saopštenju.
Dostavljanje dokumenata u elektronsko sanduče na portalu eUprava

Možda Vam se svidi i