Donacija za odeljenje hemodijalize

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Mitrovačku Opštu bolnicu prošle nedelje posetili su predstavnici mitrovačkog Кaritas-a i američke humanitarne organizacije LDS Čeritis i tom prilikom uručili vrednu donaciju odeljenju hemodijalize, koja je realizovana na inicijativu medicinske sestre i predsednice Udruženja bubrežnih invalida Srema Violete Srbljanin, koja je zaposlena u ovom odeljenju.

Reč je o aparatima za reanimaciju, aspiratorima, pacijent monitorima, trokanalnom EКG aparatu, dva poluautomatska bolnička kreveta sa dva naddušeka, ćebadima, kao i električnoj dizalici za nepokretne pacijente.

Ispred donatorske organizacije LDS Čeritis, bračni par Debi i Džon Benić, izrazili su zadovoljstvo što bolnica i Кaritas imaju dugu i uspešnu saradnju i rade dobar posao za celu društvenu zajednicu i pokazali želju da se i na dalje nastavi zajednička aktivnost u smislu pružanja pomoći ustanovama koje brinu o zdravlju stanovništva.

U izjavi za medije, koordinatorka Кaritasa za Sremsku Mitrovicu Кristina Dragišić je naglasila, da veliki značaj u ovakvim donacijama leži u kontinuiranoj saradnji i objasnila da se one ostvaruju na osnovu potreba koje bolnica ima, a koje se potom kroz projektnu aplikaciju za LDS Čeritis analiziraju i donose konačne odluke o realizaciji.

Na donaciji je zahvalio direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica dr Živko Vrcelj, rekavši, između ostalog, da je svaka pomoć dobrodošla, a posebno ona koja se odnosi na medicinsku opremu, aparate i pomagala koja se koriste u svakodnevnoj praksi.

„Ovi aparati i pomagala doprineće efikasnijem radu sa pacijentima koji se ovde svakodnevno dijaliziraju sa područja celog Srema, a samo u prošloj godini, obavljeno je ukupno 19.186 dijaliza, što je blizu 1600 dijaliza mesečno. Dugogodišnja saradnja sa Caritasom, rezultirala je brojnim donacijama za gotovo sve bolničke službe i ja se nadam da će ovakav vid saradnje biti nastavljen i ubuduće“, istakao je direktor Vrcelj.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica

Možda Vam se svidi i