Dodeljena priznanja „Sportista godine 2019“ SPISAK DOBITNIKA

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je upriličena svečana dodela nagrada „Sportista godine 2019.“, koja se dodeljuje najuspešnijim pojedincima, najuspešnijem treneru, nastavniku, klubu, a ove godine dodeljena su i priznanja za doprinos sportu.

Priznanja su uručili predsednik Skupštine grada Tomislav Janković, načelnik Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić, zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i generalni sekretar Sportskog saveza grada Nemanja Crnić.

“Grad Sremska Mitrovica i Sportski savez grada Sremska Mitrovica tradicionalno dodeljuju nagrade za najbolje sportiste u prethodnoj godini. Možemo da sa pohvalimo da je 2019. godina bila izuzetno uspešna za sve sportiste i sportske klubove sa teritorije našeg grada, a u prilog toj mojoj tvrdnji govori činjenica da skoro svi ovogodišnji dobitnici priznanja imaju zapažene međunarodne uspehe”, rekao je Crnić.

On je dodao da je stigao veliki broj predloga za nagradu i da je bilo teško doneti odluku o tome ko će poneti priznanje “Sportista godine”.

“Izuzetno težak i nezahvalan posao je izabrati najbolje, jer razlika između onih koji su nagrađeni, onih koji su prvi i onih koji ove godine nisu dobili nagrade je toliko minimalna i marginalna da je možda u jednu ruku velika nepravda što ovih nagrada nema više i što nismo mogli nagraditi sve one koji su postigli zapažene uspehe”, rekao je Crnić.

Generalni sekretar je rekao i da će Sportski savez, zajedno sa lokalnom samoupravom u narednom periodu uložiti dodatan napor kako bi, bar materijalno pomogli najbolje i najperspektivnije mitrovačke sportiste.

“Mnogo više je uspešnih sportista nego što je nagrada i nadamo se da ćemo u budućnosti uspeti na neke druge načine, pre svega mislim na materijalnu pomoć da nagradimo sve one koji to zaslužuju”, rekao je Crnić.

Član Kajak kluba “Val” Bojan Zdelar ove godine poneo je titulu “Sportista godine” u kategoriji seniora.

“Ovo je prvi put da sam poneo ovo laskavo priznanje u seoniorskoj kategoriji, mada sam prethodnih godina bio nagrađen i u svim mlađim uzrasnim kategorijama – kategoriji pionira, kadeta i juniora. Izuzetno sam ponosan što sam proglašen za “Sportistu godine”, jer ova nagrada potvrđuje moje rezultate i pokazuje da se trud i rad uvek isplate. Nadam se i verujem da će svim nagrađenima, pa i meni ovo prznanje biti podstrek da i u budućnosti postižemo još bolje rezultate”, rekao je Zdelar.

On je prošle godine poneo između ostalog i titulu prvaka Evrope.

SPISAK DOBITNIKA:

Pioniri:

I mesto
Elena Milošević (Кarate klub „Srem“)
I mesto
Miona Murić (Кarate klub „Srem“)
II mesto
Anđela Perović (Кarate klub „Srem“)
III mesto
Mila Miljković (Atletski klub „Srem“)

Кadeti:

I mesto
Lana Gavrilović (Sportsko triatlon udruženje ,,Sava“)
II mesto
Nikolina Grubiša (Кarate klub „Srem“)
III mesto
Anja Lajić (Atletski klub „Srem“)

Juniori:

I mesto
Slavko Stević (Atletski klub „Srem“)
II mesto
Anastazija Bajuk (Кajak klub „Val“)
III mesto
Sara Кiš (Atletski klub „Sirmijum“)

Seniori:

I mesto
Bojan Zdelar (Кajak klub „Val“)
II mesto
Dragana Tomašević (Atletski klub „Sirmijum“)
III mesto
Marija Vučenović (Atletski klub „Srem“)

Najuspešniji klub:

Gradski ženski odbojkaški klub „Srem“

Najuspešniji profesor:

Zoran kovačić (OŠ „Slobodan Bajić Paja“)

Najuspešniji trener:

Ognjen Vukićević (Кošarkaški klub „Srem“)

Izuzetan doprinos sportu:

Sava Stojčević
Goran Pavlović
Bojan Кomlenić
Srđan Radovanović.

Možda Vam se svidi i