„Na namenski račun za podršku zdravstvenim radnicima u Vojvodini, koji je nakon izbijanja epidemije izazvane virusom korona otvorila Pokrajinska vlada, do sada je uplaćeno 30 miliona dinara“, navodi predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je rekao da su novac uplatile brojne domaće i strane kompanije koje posluju u Vojvodini, ističući da je sredstva u iznosu od po dva miliona dinara opredelila i Srpska pravoslavna crkva, tačnije Eparhija sremska i Eparhija bačka.

„Posebno se zahvaljujem episkopu bačkom Irineju i episkopu sremskom Vasiliju na odluci da pomognu naš zdravstveni sistem. Crkva je kroz istoriju, ne samo molitveno i duhovno, već i u materijalnom pogledu, pomagala one kojima je pomoć najpotrebnija. Učinila je to i ovog puta, a pomoć će sigurno stići do onih kojima je i najpotrebnija“, rekao je predsednik Mirović.

To je namenski novac koji će biti upućen zdravstvenim radnicima u AP Vojvodini, prema transparentnim kriterijumima koje će utvrditi Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

Možda Vam se svidi i