Digitalni udžbenici tek u novembru?

Od strane Ozon
0 komentar

Digitalni udžbenici ipak nisu besplatno dostupni nastavnicima i učenicima prvog razreda gimnazije od 15. oktobra, kako je nedavno saopšteno iz Vlade, pošto je država odustala od namere da ih u škole „pusti“ neodobrene.

Na zahtev Ministarstva prosvete, Zavod za unapređivanja obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) juče je raspisao javni poziv izdavačima koji su odobrene udžbenike za prvi, drugi, treći i četvrti razred gimnazije pripremili u digitalnom obliku da ih pošalju na odobravanje.

U ZUOV-u kažu da izdavači imaju rok da se prijave do 30. oktobra, a pregled digitalnih udžbenika će biti završen 30. novembra.

Pošto je reč o pilot projektu, utvrđuje se da li su digitalni udžbenici usklađeni sa odobrenim štampanim izdanjem, što ne znači da udžbenici ne mogu imati dodatne sadržaje, kao što su video zapisi, dopunski zadaci i slično, objašnjavaju u ZUOV-u.
Koliko će digitalnih udžbenika biti dostupno i za koje razrede znaće se krajem novembra, ali se procenjuje da će taj broj biti neuporedivo manji nego za osnovne škole.

Koliko će digitalnih udžbenika biti dostupno i za koje razrede znaće se krajem novembra.

Izvor Danas

Možda Vam se svidi i