Dezinfekcija prodavnica, pekara, mesara…

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Štab za vanredne situacije Sremska Mitrovica trenutno dostavlja sve neophodna dezinfekciona sredstva, meterijale, opremu radnjama i objektima koji se bave prometom hrane, piljarnicama, trgovinama voćem i povrćem, mesnicama, pekarama, burekdžijskim radnjama.

Prema rečima Petra Samardžića iz Štaba, svima će biti obezbeđeno po 50 litara rastvora natrijum-hipohlorita koji se koristi za dezinfekciju podova, radnih površina i sanitarnih čvorova. Ovom merom predostrožnosti biće pokrivene sve radnje u gradskoj i seoskim sredinama.

Takođe, kako objašnjava dalje Samardžić, svim zaposlenim licima u pomenutim objektima biće obezbeđene zaštitne maske i rukavice, a u cilju bezbednosti i zaštite kako njih samih, tako i onih koji dolaze u kupovinu namirnica.

“Paralelno sa svim gore navedenimm aktivnostima radi se na opskrbljivanju prodavnica i marketa koji će za stara lica biti otvoreni nedeljom od 4 do 7 časa. Ti objekti će biti vidno označeni, a zaposleni u njima će dobiti tačna uputstva i pravila ponašanja. Ujedno u objektima će biti postavljene i podne nalepnice za poštovanje bezbedne udaljenosti dok se čeka u redu na kasama”, rekao je Samardžić.

Možda Vam se svidi i