Sremska Mitrovica – Na nezvaničnoj fejsbuk stranici Fudbalskog kluba „Radnički“ iz Sremske Mitrovice danas je osvanuo tekst „FK SREM ZABRANIO IGRANJE RADNIČKOM NA STADIONU SREMA” iza kojeg ne stoji uprava kluba. Tim povodom iz „Radničkog“ je izdato saopštenje koje prenosimo u celosti.

FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice ovim putem upućuje najoštriji demanti povodom danas objavljenog teksta, koji na sasvim pogrešan i neistinit način govori o određenim odlukama našeg kluba. 

Osoba pod imenom Jovica Stević ne predstavlja Fudbalski klub „Radnički“ iz Sremske Mitrovice, nije njegov član i prema tome nema ovlašćenje da o njemu širi informacije, pre svega netačne.

On je, u ime kluba, danas poslao dopis, mahom, lokalnim medijima u Sremskoj Mitrovici, u kojem govori o razlogu odlaska „Radničkog“ sa stadiona FK „Srem“ i kao glavni razlog navodi sukob sa Aleksandom Prokićem, trenerom FK „Srem“. U Stevićevom tekstu takođe se navodi i da je „Radnički“ pokrenuo tužbu protiv „Srema“, a zbog toškova ulaganja u stadion u proteklom periodu.

Istina je da uprava „Radničkog“ nije podnela tužbu i da do toga neće ni doći, kao i da je kako bi se izbegao sukob sa „Sremom“, doneta odluka da takmičenje u Prvoj ligi Srbije „Radnički“ nastavi na svom stadionu.

„Radnički“ je za svoje potrebe koristio stadion „Srema“, u tu svrhu je radio i na njegovom održavanju i poboljšanju uslova za trenažni proces i utakmice, ali nije njegov vlasnik. Zbog komunikacijskih problema sa domaćinom, a kako ne bi došlo do daljeg sukoba, doneta je prethodno navedena odluka o povratku na svoj matični objekat.

Prvu utakmicu na domaćem terenu „Radnički“ će odigrati već u nedelju, 11. oktobra i to protiv ekipe Trajal iz Kruševca

Zbog širenja netačnih informacija, uprava „Radničkog“ će podneti krivičnu prijavu protiv Stević Jovice.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Radnički

You may also like