Dečaci za primer: Aleksandr i Luka u akciji sa sugrađanima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Aleksandr Solarevič i Luka Stokanov najmlađi su učesnici nedavno održane akcije čišćenja obale Save u Mačvanskoj Mitrovici.
Sve ukupno oko desetak volontera sredinom oktobra meseca prikupilo je preko 20 kesa otpada duž obale u blizini pešačkog mosta. Kao primer drugima, ali sa željom da sredina u kojoj žive bude čistija, oni nisu dozvolili da njihovu akciju osujeti i da ih rastera loše vreme i sitna kiša koja je padala.
Samoinicijativno, Luka i njegov drug Aleksandr, su uzeli učešće u ovoj akciji, a kako najavljuju vrlo rado će to činiti i u budućnosti.

„Mama i očuh su mi rekli za akciju i ja sam odmah poželeo da pomognem mojoj Mačvanskoj Mitrovici u kojoj živim da bude još lepša. Nije mi bilo teško i vrlo rado sam skupljao smeće. Luka i ja smo bili najmlađi i ponosan sam na nas. Osećam se baš lepo i ponovo ću kad god bude bila akcija da učestvujem“, rekao je 12-godišnji Luka.

On i godinu dana mlađi Aleksandr su akciji pristupili vrlo ozbiljno, jer bez obzira na to što su jako mladi, shvataju koliko je bitno raditi nešto korisno za svoje mesto.

„Meni je za akciju rekao moj drug Luka i delovalo mi je zabavno i korisno. Dobili smo majice, rukavice, kese i štipaljke i krenuli da skupljamo smeće. Baš smo dosta prikupili, ali ja mislim da smo mogli još. Luka i ja smo se menjali, malo je on nosio kesu, a ja štipaljku i obrnuto“, kaže Aleksandr i dodaje mama zbog kiše prvo nije bila oduševljena tom idejom, ali da je bila vrlo ponosna na njega.

Aleksandr i Luka su već svojim drugarima pričali o akciji i jedva čekaju narednu na koju će ih povesti.

Akciju je organizovala Mesna zajednica Mačvanska Mitrovica, a podržali su je JKP „Komunalije“ i Vodoprivredno preduzeće „Sava“ iz Šapca.

You may also like