DECA HUMANITARCI Iz škole “Boško Palkovljević Pinki” (VIDEO)

Sremska Mitrovici- Učiteljica, direktor škole, roditelji i učenici O.Š “Boško Palkovljević Pinki” danas su za Beograd, u svratište za decu, otpremili veliku količinu humanitarne pomoći u vidu odeće, obuće, školskih torbi…

“Svake godine mi imamo razne humanitarne pomoći u vidu novca ili potrebnih stvari, ne samo za druge organizacije kao što je ova, nego i za decu u našoj školi, kada je to potrebno. Ovo je deveta humanitarna akcija naše škole. Primera radi, i za vreme vanrednog stanja prikupljali smo pomoć za decu slabijeg ekonomskog stanja iz naše škole, uglavnom je to odeća, obuća, konzervirana hrana, novac i ostalo. Ova akcija je krenula jao inicijativa dece koja pohadjaju treći i četvrti razred škole “Boško Palkovljević Pinki”, ukuljučili su i roditelje i mi smo kao i uvek podržali akciju”, rekao je za Ozon Media direktor škole Igor Došen.

Prikupljena humanitarna pomoća danas je otišla za svratište “ Arsenije Čarnojević” u Beogradu.

Ovo nije i poslednja akcija Pinkijeve škole za ivu godinu, u toku je i prikupljanje čepova a kako kaže direktor škole “ deca su sjajna, veliki humanitarci, mi dajemo sve od sebe da oni razviju empatiju i želju da pomognu. Nećemo stati u ovom naumu i biće još mnogo ovakvih i sličnih ajcija u našoj školi”.