Danas SUNČANO vreme. Detaljna prognoza za naredne dane

U Srbiji danas oblačno, tmurno, prohladno i suvo, u Vojvodini i sa maglom, dok se na jugu i jugoistoku očekuju sunčani intervali. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od -2 do 4 stepeni Celzijusa, maksimalna dnevna od 6 do 10 stepeni Celzijusa.

U Sremskoj Mitrovici  danas oblačno, tmurno, prohladno i suvo. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura 1, maksimalna dnevna 5 stepeni Celzijusa.

U većem delu Srbije u sredu tmurno i prohladno, na podrčju Vojvodine i maglovito, dok se na jugu i jugoistoku očekuje sunčano. Maksimalna temperatura oko 6 stepeni Celzijusa, u predelima sa maglom i tmurnim vremenom hladnije. U četvrtak i petak u večem delu Srbije pretežno sunčano i toplije, dok se na severu i istoku Srbije očekuje tmurno, u Vojvodini i u Negotinskoj Krajini i maglovito. Maksimalna temperatura od 8 do 14 stepeni Celzijusa, u predelima sa maglom hladnije. Za vikend promenljivo oblačno, a u nedelju krajem dana i tokom noći jače naoblačenje sa kišom.

U Sremskoj Mitrovici u sredu i četvrtak nakon tmurnog i maglovitog jutra, tokom dana više sunčanih intervala. Maksimalna temperatura do vieknda oko 4 stepena Celzijusa. Za vikend promenljivo oblačno i toplije. Maksimalna temperatura do 6 stepeni Celzijusa. U nedelju krajem dana i tokom noći jače naoblačenje sa kišom.

Prognoza za 7 dana

Oko petka će se ka nama početi premeštati ciklon iz zapadnog Mediterana koji će nam za vikend, a posebno od subote uveče doneti jačanje vetra, razbijanje magle, a samim tim i inversnog sloja. Na planianama će malo zahladiti, a u oblastima gde se magla raziđe će naglo otopliti. Naoblačenje će u subotu prvo zahvatiti Jadran i jugozapad regiona, a u subotu će se proširiti na zapadne predele i ponegde nad središnje donoseći kišu, ali se konkretne padavine očekuju samo duž Jadrana i i njegovom zaleđu.

U košavskom području uglavnom suvo, ali vetrovito, dok će se tmurno i hladno iz sipeću rosulju zadržati nad krajnjim istokom Srbije (Timočka i Negotinska krajna). Osim košave koje će u subotu uveče i u nedelju biti jaka i vrlo jaka, duž Jadrana, posebno južnog i središnjeg treba očekivati jak i olujan jugo, koji će slabiti u ponedeljak naredne nedelje.

Početak decembra verovatno donosi suvo i prohladno, ali malo toplije vreme od proseka uz maksimume od 6 do 12 stepeni Celzijusa. Oko 06. decembra modeli daju određene signale za pogoršanje koje bi moglo doneti i zahlađenje, ali to je jako dalek period. Narednih dana nizije se moraju pripremiti za sve dužu maglu i niske oblake dok će na planinama i na jugu regiona biti dosta sunca.

You May Also Like