Danas presuda za ubistvo u Laćarku

Dušanu Milanoviću (20) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, koji je optužen za zversko ubistvo komšije Veljka Vasiljevića (18) na igralištu, danas se izriče kazna u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

Veljkova majka Veliborka je razmišljala da ne prisustvuje izricanju presude jer, kako kaže, sudija, advokati i tužioci rade udruženo samo da bi umanjili krivicu krvnika, piše Alo.

Ona je ispriča otvorila dušu i ispričala kako su ona i njen suprug Nikica čak ućutkivani 10. aprila na završnoj reči u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici. Ona tvrdi da ih je sudija prekidao rečima: „Je l` ste završili?“ i „To ste već sve rekli“, zbog čega je tog dana napustila sud.

– Nisam htela da idem na izricanje presude ubici mog sina, zato što me taj sud više ne zanima. Sve ovo ne vodi nikuda i nema svrhe. Ovde zakona očigledno nema. Sud, advokati i tužioci rade zajedno protiv nas kako bi umanjili krivicu ubice, a nama roditeljima su čak uskraćivali pravo da govorimo na završnoj reči. Sudija je prekidao mog muža u završnoj reči i neprekidno ponavljala: „Je l` ste završili?“ i „To ste već sve rekli“. Tražila sam da nas puste da kažemo šta imamo, ali nam nisu dali. Ponašaju se prema nama kao da smo mi krivi, a otac ubice se šepuri. Zato nisam htela da idem tamo, napustila sam i završnu reč. Na izricanje presude je trebao da ide samo muž, ali sam na kraju ipak uvidela da je pametnije da odem, ma koliko to bilo teško – kaže Veliborka.

Majka nesrećnog mladića kaže da su svi na Dušanovoj strani.

– Ne može vam se rečima opisati kroz šta prolazimo… Ovo je pakao! Zamenica tužioca je u vreme završne reči bila u karantinu, pa je došao njen zamenik, a suđenje nisu hteli da odlože zbog vanrednog stanja. Želeli smo samo da se preinači kvalifikacija krivičnog dela! Dušanov otac je potegao veze da umanji krivicu svog sina. Na sve načine pokušavaju da ga opravdaju, čak mu se i nivo alkohola u krvi misteriozno povećavao – kažu roditelji.

Dušan je 12. januara 2019. pozvao Veljka da se nađu na igralištu, a onda ga je divljački ubadao nožem i na kraju mu zario sečivo direktno u srce. Nesrećnog mladića je izbo kuhinjskim nožem od 27 centimetara, koji je imao sečivo dužine 15 centimetara.

Telegraf

You May Also Like