Danas je Svetski dan DOBROTE

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je dan da nekome poklonite cvet, širok osmeh, zagrljaj ili uputute lepu reč.

Svetski pokret za dobrotu je 1998. godine prvi put obeležio ovaj datum, a od tada se on proslavlja širom sveta. Ovaj značajan datum nije odmah osvojio planetu, već to čini postepeno – najpre je obeležen u Japanu, zatim u Kanadi, Australiji, Nigeriji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zatimu Singapuru, Italiji, Indiji itd. Polako, ali sigurno, razmevanje značaja dobrote širi se svetom.

On se proslavlja na različite načine – kroz humanitarne projekte i razne akcije kao što su „Budite dobri“, „Veliki zagrljaj“, „Koncert dobrote“ itd, a jedan od najsimpatičnijih načina da se Svetski dan dobrote obeleži održan je u Singapuru 2009, kada je učesnicima u jednom projektu za dobrotu poklonjeno više od 45.000 žutih cvetova.

Dobrota je, navodi se pri opisu razloga za njeno proslavljanje, osnovni deo ljudskog stanja koje premošćuje razlike između rasa, religija, političkih ubeđenja, polova i poštanskih brojeva.

Osnovna svrha održavanja brojnih akcija u čast dobroti jeste shvatanje da je neophodno da pogledamo izvan i dalje od sebe, daleko od granica svojih zemalja i zaključivanje da smo svi, zapravo, građani sveta.

You may also like