Sremska Mitrovica –  Zdravstvene ustanove u Sremskoj Mitrovici su spremne da reaguju ukoliko se jave pacijenti oboleli od novog korona virusa – COVID – 19.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislava Mirnića preventivno u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica jedno odeljenje je u potpunosti spremno da primi pacijente obolele od korona virusa.

Tokom prethodnih dana u Zavodu za javno zdravlje je vršeno više uzorkovanja, ali do dana današnjeg svi rezultatu su bili negativni na prisustvo novog virusa.  

“Pre svega treba napomenuti da Grad Sremska Mitrovica poštuje smernice dobijene kako od Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, tako i od svih ostalih nadležnih ustanova. Smatramo da smo u ovom momentu spremni da odgovorimo novom izazovu, ali i da bi svi trebali da preduzmemo preventivne mere i da se ponašamo odgovorno, bez preteranog uzbuđenja i zaista u ovom trenutku nema potrebe za dizanjem panike”, rekao je Mirnić za Ozon.

On je dodao da se zaštitne maske mogu nabaviti u državnoj Apoteci Sremska Mitrovica koja se nalazi na ulazu u Opštu bolnicu, ali i da se svi oni koji posumnjaju da su oboleli od korona virusa mogu javiti na dežurni telefon epidemiologa Zavoda za javno zdravlje na broj 064/809-29-17.

Како dа sе zаštititе оd infекciје nоvim коrоnа virusоm?

Možda Vam se svidi i