Crna Gora OTVARA GRANICE za neke zemlje, Srbija NE ISPUNJAVA kriterijum

Od strane Ozon
0 komentar

Prvih dana juna Crna Gora će otvoriti granice za one zemlje koje budu ispunjavale epidemiološke kriterijume Instituta za javno zdravlje, najavio je premijer Duško Marković.

“Prve zemlje su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Nemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Albanija, Grčka”, rekao je Marković na konferenciji za novinare na kojoj je simbolično skinuo masku.

On je pojasnio da će se granice otvarati za one zemlje u kojima je broj zaraženih 25 i manje u odnosu na 100.000 stanovnika.

Srbija nije na spisku zemalja za koje će moći slobodno da uđu u Crnu Goru, a razlog očigledno “leži” u prethodnom objašnjenju.

Naime, prema sajtu Svetske zdravstvene organizacije, u Srbiji je trenutno aktivno 5.034 slučaja zaraze koronavirusom, što znači da je na 100.000 stanovnika broj zaraženih iznad 57, više nego dvostruko od broja koji je propisao crnogorski Institut.

Kad smo već “korona fri”…

Crnogorski premijer je predočio nameru da se od naredne nedelje otvore vrtići, igraonice, bioskopi i pozorišta. “Biće dozvoljene svadbe, krštenja, ograničen broj publike na sportskim događajima, uz odgovarajuće mere”, rekao je on.

“Bitku sa ovako opakim virusom dobili i Crna Gora postala prva korona fri zemlja u Evropi”, kazao je Marković.

On je podsetio da je Crna Gora jedna od retkih zemalja koja nije uvela vanredno stanje, a nije imala ni sata policijskog časa.

Premijer je izlaganje počeo skidanjem maske. “Kad smo već korona fri destinacija, da skinem masku”, kazao je na početku konferencije za novinare Marković.

Izvor: Vijesti, BIZLife

Foto: screenshot

Možda Vam se svidi i