COVID19 Holandija uvela delimičnu blokadu

Od strane Ozon
0 komentar

Holandija je registrovala preko 7.500 novih slučajeva zaraze virusom korona tokom prethodna 24 časa, što je novi rekord, pokazuju zvanični podaci. Broj potvrđenih slučajeva dostigao je 7.791, objavio je Nacionalni institut za javno zdravlje.

Holandija je danas uvela „delimičnu blokadu“ u pokušaju da uspori širenje zaraze.

Šta znači delimična blokada za holandjane, saznajemo od srpske državljanke koja živi u Holandiji: “ Ovde u Holandiji je sve transparentno, sve saznajemo putem medija. Blokada znači da, škole rade, ali restorani ne mogu da rade posle 18 časova. Marketina je zabranjeno da prodaju alkohol posle 18 časova. Ima promena i u školama, primer je, kada se organizuje takmičenje u plivanju, može da peisustvuje samo jedan roditelj i takmičenje se prati iza barijete. Takodje i u kućnoj varijanti nije dozvoljeno okupljanje više od tri osobe. Maske su obavezne u svakom zatvorenom prostoru”, rekla je ona za Ozon Media.
“Svi ugostiteljski objekti su zatvoreni, sa izuzetkom hotela , oni mogu samo svojim gostima služiti piće i hranu (naredne 4 nedelje)
Svi evenementi – koncerti su zabranjeni.
Bioskopi i pozorišta mogu primiti po 30 ljudi
Zavranjeno okupljanje, sastajanje, druženje sa više od 3 čoveka van svog domaćinstva (sa izuzetkom dece). Zabranjeni grupni sportovi.
Putovanje gradskim prevozom, samo ako je neophodno.”

U drugom talasu kovida-19 u Evropi, Holandija je jedna od najteže pogođenih zemalja.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

A. Škorućak

You may also like