Od nešto više od 8.000 studenata koji su trenutno u studentskim domovima u Berogradu, četvoro je pozitivno na virus korona.

To je danas izjavio direktor Studentskog centra „Beograd“ Goran Minić, koji je naveo da su studenti kod kojih je laboratorijski potvrđen virus korona su u dobrom stanju, odnosno većinom su bez simptoma.

Kada je u pitanju procedura za studente kod kojih se posumnja na virus korona, oni se testiraju, a do dobijanja rezultata vreme provode u izolacionom delu doma, u koji samo lekari ulaze, a hrana i ostalo što im je potrebno im se dostavlja na propisan i bezbedan način.

Pozitivni studenti sa lakim kliničkim slikama ili bez simptoma smeštaju se u stacionartni studentski centar, dok se oni koji dobiju negativan nalaz vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima. 

Ukoliko se pojave neke srednje teže kliničke slike kod studenta, kako je ispričao Minić, oni će biti lecvceni u zdravstvenim ustanovama po zemlji. 

Minić je kazao da se na studente apeluje da se odmah jave u respiratornu ambulantu Studentske poliklinike ukoliko imaju i najmanji simptom i dodao da Studentski centar odmah počinje sa praćenjem kontakata studenata kod kojih se sumnja na virus.

Izvor B92

Možda Vam se svidi i