Centar za respiratorne infekcije uveo dežurstvo do 22 sata, pregledi i bez poziva

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Građani Sremske Mitrovice koji imaju simptome slične korona virusu od danas mogu odmah da odu na pregled kod lekara u Kovid-ambulantu, odnosno u Centar za respiratorne infekcije Doma zdravlja Sremska Mitrovica smešten u Dispanzeru na Savi.

Ambulanta počevši od juče radi u periodu od 07:00 do 22:00 časa.

Na snazi je svakako i dalje,prema rečima dr Adila Elhaga načelnika Opšte medicine mitrovačkog Doma zdravlja, preporuka da se oni sa blažim simptomima prvo jave telefonom.

„U Kovid-ambulanti pregledaju se pacijenti koji imaju respiratorne tegobe, a to su povišena telesna temperatura, kašalj, plitak dah, poremećaj sećaja ukusa i mirisa, to su sve simptomi koji mogu da upute na sumnju na pojavu infekcije korona virusom. Do sada su se prvo uglavnom obavljale telefonske konsultacije i one će i dalje biti vršene, jer predlažem pacijentima koji imaju lakše tegobe, u smislu da imaju temperaturu do 38 stepeni i blago grebanje u grlu, da prvo pozovu telefonom lekara koji će biti dežuran ovde u Kovid-ambulanti, pa da u skladu sa preporukama dođu na pregled u ambulantu, a sve kako bi smanjili kontakt između osoblja i pacijenata i međusobni kontakt pacijenata, odnosno da bi sprečili širenje zaraze”, rekao je dr Elhag.

On je dodao da svakako građani na pregled mogu da dođu i bez poziva, ali ponovo apeluje na građane da ukolko imaju blaže simptome jednostavno nazovu Ambulantu i od dokrora dobiju savete kako dalje da se ponašaju.

Za sva pitanja i informacije dostupni su 24 časa telefoni Kol-centra za respiratorne infekcije 064/8770-581, 064/8770-563, 064/8770-576, 022/615-820.

Možda Vam se svidi i