Objavljena LISTA. Biće isplaćeno 2.500 mladih poljoprivrednika

Od strane Ozon
0 komentarMinistar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da će 2.500 mladih poljoprivrednika, koji su konkurisali za bespovratna sredstva kod države, biti isplaćeno sa po 12.000 evra za svoju proizvodnju.
„Danas je objavljena rang lista mladih poljoprivrednika koji su konkurisali, a bilo je više 5.000 zahteva“, rekao je Nedimović.

Objavljena bodovna lista sadrži imena 5.572 ukupno prijavljenih mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica na konkurs, na kojoj je najviše rangirani onaj sa 84 boda od mogućih 100.

On je ocenio da je važno da država prepozna mlade u sredinama koje su devastirane i dodao da se dva puta više novca ulaže u mlade nego prethodnih godina.

„U prvih deset na listi su opštine Žitorađa, Blace, Merošina, to su sredine gde nam trebaju ljudi“, rekao je on i dodao da se ulaže u sektore koji su potrebni.


Uprava za agrarna plaćanja
 je objavila bodovnu listu podnetih prijava na Konkurs za podnošenje prijava za ostvarivanje podsticaja za podršku programima koji se odnose na diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima u 2019. godini.

Maksimalni iznosi bespovratnih sredstava su 1.500.000 dinara, koji u daljem periodu moraju da sa opravdaju.

Podnosilac prijave na Konkurs ima pravo na prigovor na svoje mesto na ovoj bodovnoj listi, u roku od 15 dana od dana objavljivanja Bodovne liste na zvaničnoj internet stranici Uprave.

Po konačnosti odluka o prigovoru, Uprava objavljuje konačnu Rang listu urednih prijava na Konkurs na zvaničnim internet stranicama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave.

BODOVNA LISTA

Možda Vam se svidi i