Besplatan prevoz za sremskomitrovačke penzionere

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Za sve penzionere koji žive na teritoriji Sremske Mitrovice obezbeđen je besplatan gradski i prigradski prevoz. Osim penzionera ovu povlasticu će osd sredine februara meseca moći da koriste i sva druga lica starija od 65 godina.

Inicijativu da se penzionerima omoguće pomenuta povlastica pokrenula su dva udruženja – Udruženje “Treće doba” iz Laćarka i Udruženje penzionisanih železničara Sremske Mitrovice.

Tim povodom predstavnici pomenutih udruženja i lokalne samouprave danas su imali sastanak u Gradskoj kući.

“Dva naša udruženja su Gradskoj upravi za zdravstvenu i socijalnu zaštitu uputila zahtev u kojem su tražila povlastice za gradski i prigradski prevoz, ovaj zahtev je dalje razomotren i na kraju uvažen. Lokalna samouprava je donela odluku da penzionerima izađe u susret tako što je Ljubomir Vujčić, načelnik Uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove doneo odluku da svi penzioneri sa teritorije grada imaju potpuno besplatan gradski i prigradski prevoz”, rekla je na sastanku zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.

Ona je dodala da će odluka stupiti na snagu osam dana nakon objavljivanja u Službenom glasniku, odnosno već od sredine februara meseca. Prestanak važenja odluke je poslednji dan u ovoj godini, odnosno 31. decembar.

 Milovanović je istakla da se odluka pored penzionera odnosi na sva lica starija od 65 godina koja nemaju status penzionera.

“Danas smo pozvali predstavnike udruženja penzionera kako bi smo se zajedno dogovorili oko načina sprovođenja ove odluke, odnosno o potrebnoj dokumentaciji i čitavoj proceduri koja će biti maksimalno pojednostavljena”, dodala je Milovanović

Zamenica je rekla da je dogovoreno da u prostorijama “Sirmiumbusa” jedan poseban šalter bude namenjen penzionerima koji sa sobom treba da ponesu očitanu ličnu kartu i poslednji isečak od penzije.

 “Sremska Mitrovica, je zaista jedan lep grad koji svakim danom postaje još i lepši, međutim gestom koji čini ovoga puta on pokazje da ima i dušu. Svaki grad, pa i ovaj treba dve kategorije posebno da izdvoji i favorizuje, a to su kategorija najmlađih, onih koji će tek stvarati i kategorija najstarijih koji su već nešto stvorili i iza sebe to ostavljaju. Time što će se obezbediti besplatan prevoz za penzionere učinjen je veliki iskorak da im se pomogne da budu u komunikaciji sa gradom, sa gradskom upravom, sa bolnicom i institucijama koje su njima potrebne i neophodne”, rekao je Nedeljko Terzić ispred Udruženja “Treće doba”.

Prema poslednjim podacima koje su izneli predstavnici graadske vlasti na teritoriji Sremske Mitrovice živi oko 16.000 penzionera.

Možda Vam se svidi i