Na graničnim prelazima Šid, Batrovci i Horgoš putnička vozila jutros čekaju na prelazak srpske granice oko sat vremena, ali su kolone vozila formirane sa mađarske i hrvatske strane gde procedure traju duže, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Na graničnom prelazu Batrovci kolona vozila iz pravca Hrvatske dugačka je nekoliko kilometara.

Na ulazak iz Hrvatske se čeka oko šest sati, tokom noći građani su stajali u koloni i osam sati.

Stanje na granicama možete pratiti na sledećem linku https://kamere.amss.org.rs/

AMSS je uputio vozače na Kelebiju gde su zadržavanja kraća, a kako je saopštio, na ostalim graničnim prelazima na srpskoj strani nema čekanja dužeg od pola sata.

Vozače tokom jutra očekuju magla i slaba kiša na području Sremske Mitrovice i Negotina, a vidljivost je smanjena i na području Crnog Vrha i Sjenice, pa se preporučuje da vožnju prilagode uslovima na putu.

Vidljivost je na pojedinim putevima, a posebno pored rečnih tokova ili kanala, i manja od stotinak metara, pa su za vožnju neophodna oborena svetla, ili maglenke ako ih ima na automobilu.

Veći oprez preporučuje se i u zonama radova, gde veliku pažnju teba obratiti na bezbednost radnika, dodaje se u saopštenju AMSS-a.

Zbog radova na autoputu od petlje Ruma do petlje Pećinci saobraćaj će se odvijati dvosmerno u smeru ka Batrovcima.

Na snazi je obustava saobraćaja na deonici Boljevci – Obrenovac, a alternativni putni pravac je autoput Miloš Veliki.

Na deonici Boževac – Petrovac na Mlavi u naselju Ranovac, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila, zbog urušavanja kosine i dela kolovozne konstrukcije.

U večernjim satima očekuje se pojačan saobraćaj na rampama za naplatu putarine na prilazima većih gradova, pa AMSS podseća vozače da pripreme tačan iznos putarine kako bi ubrzali protok vozila.

Možda Vam se svidi i