Aleksi nagrada u okviru manifestacije “Muzeji za 10”

Od strane Ozon
0 komentar

Na svečanoj dodeli, danas u Muzeju Srema, direktor Andrija Popović, uručio је nagradu Aleksi Teodoroviću, u okviru ovogodišnje manifestacije “Muzeji za 10” i nagradnog konkursa “Predstavi svoj muzej”.


Aleksi Teodoroviću nagrada je uručena kao jednom od najuspešnijih učesnika u manifestaciji “Muzeji za 10”

Aleksa je učenik prvog razreda Mitrovačke gimnazije, kratkim filmom o Muzeju Srema, osvojio je nagradu na konkursu „Predstavi svoj muzej“. Aleksa je i mali kustos Muzeja Srema, koji se pre svega istakao na raznim muzejskim radionicama.

“Ja imam 15 godina i idem u Mitrovačku gimnaziju. U muzeju sam od malih nogu, pratio sam sve manifestacije, prvo kao posmatrač, te sam onda sam počeo da učestvujem. Došli smo na ideju da se i ja malo uključim u rad muzeja, pa sam tako počeo da vodim posetioce kroz stalnu postavku, te je to preraslo u moj hobi. Rad je uradjen na temu mog odrastanja u muzeju Srema i bio sam prijatno iznenadjen kada sam saznao da sam dobio nagradu.” izjavio je Aleksa.

“Nagrade su veoma maštovite, deo nagrada obezbedili su organizatori kao i Muzej Srema. Naša ideja da nagrada bude otisak u gipsu.” izjavio je direktor muzeja Andrija Popović.

Možda Vam se svidi i