Sremska Mitrovica – Unutrašnjost tri stambene zgrade od ukupno sedam koliko ih ima u Mačvanskoj Mitrovici u sistemu održavanja nedavno su uređene.

Radove je izvelo Privredno društvo za održavanje stambenog i poslovnog prostora „Gradsko stanovanje” iz Sremske Mitrovice putem svojih podizvođača.

“Nastavili smo prošlogodišnju akciju i nastavili sređivanje zgrada u smislu krečenja hodnika stambenih zajednica. Akcijom je obuhvaćeno ukupno 67 zgrada na teritoriji Sremske Mitrovice, među kojima su se našle i tri sa druge strane Save. Mogu da kažem da se radi o zgradama koje nisu okrečene verovali ili ne od 1949. godine kada su useljene. Generalno, ne samo one, nego i mnoge druge zgrade nisu krečene po više decenija”, priča Miloš Kovač, direktor “Stanovanja” i predsednik Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica.

Prema njegovim rečima građani, odnosno stanovnici pomenutih zgrada izuzetno su zadovoljni izvedenim radovima, jer je “Stanovanje” pored samog krečenja izvršilo i zamenu rasvete, a sve sredstvima tekućeg održavanja.

U Mačvanskoj Mitrovici sedam zgrada je u sistemu održavanja “Gradskog stanovanja”, tri su okrečene sada i to dve zgrade u naselju Kolonija i jedna zgrada u ulici Mačvanski kej na broju 101, a preostale četiri, prema uveravanju Kovača, biće okrečene naredne godine.

“Kada se neki objekat ne kreči toliki niz godina onda zaista izgleda jako loše, što je upravo i bio slučaj sa zgradama u Mačvanskoj Mitrovici, zidovi su pokupili dosta vlage, na mestima je malter otpao, tako da su radovi podrazumevali ne samo krečenje, nego i gletovanje i dobru pripremu za isto”, priča dalje Kovač i dodaje da su svi radovi izvedeni na obostrano zadovoljstvo stanovnika i “Stanovanja” i da je Sremska Mitrovica jedina lokalna samouprava u Srbiji koja putem jednog od svojih preduzeća realizuje ovakvu akciju.

Možda Vam se svidi i