Združena akcija „Krov nad glavom“: U ponedeljak odbrana doma Miroslava Mejića

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Združena akcija “Krov nad glavom” poziva sve pravične ljude iz Sremske Mitrovice da se u ponedeljak, 5. avgusta u 08:00 časova okupe u Kozaračkoj ulici na broju 39 (naselje Mala Bosna) i zajedno odbrane jedini dom Miroslava Mejića koji se trenutno nalazi u psihijatrijskoj ustanovi zbog pokušaja samoubistva.

Kako se navodi na zvaničnoj fejsbuk stranici Združena akcija „Krov nad glavom” Miroslav i njegova pokojna majka, oboje duševni bolesnici, prevareni su od strane trgovca nekretninama. Prevarant je naveo majku da uzme kredit od Eurobanke u iznosu od 30.000 evra, iako je u trenutku potpisivanja ugovora ona bila neuračunljiva (imala šlog, infarkt, Alchajmerovu). Kuća zbog duga prelazi pod hipoteku, a izvršitelj Srđan Jovanović prodao je kasnije kuću na aukciji u Inđiji za 17.000 evra iako je procenjena vrednost iste oko 50.000 evra.

Kuću su, dalje se navodi, 1964. godine svojim znojim izgradili Miroslavovi roditelji, radnici iz Banja Luke, kada se on i rodio. Miroslav Mejić je u bolnici, ne može da se brani, nema nikakvih primanja (a socijalnu pomoć prima tek od nedavno), zbog svog duševnog stanja je napušten od prijatelja, a najviše mu sada pomaže sestra Nebojka koja se Zdrzženoj akciji “Krov nad glavom” i obratila za pomoć. Iako je pisala sudovima, Ministarstvu pravde i Aleksandru Vučiću o ovoj prevari – Nebojka odgovore nije dobila.

“Naša organizacija je u prvih 5 meseci ove godine preuzela i odbranila više slučajeva nego tokom cele 2018. godine. Pozivi nam stalno stižu, nekada branimo i po 5 nedeljno u nekoliko gradova, bavimo se i trajnim rešavanjem stambenog pitanja za ugrožene ljude u mnogim slučajevima koje smo ranije preuzeli, bavimo se i strategijama koje bi naše društvo dovele do konačnog cilja izraženog u misiji ‘Krova nad glavom’ – da niko ne sme biti gladan i bez doma, da svako dobije adekvatno lečenje i obrazovanje. Međutim, nemamo resursa da pokrijemo celu zemlju i rešimo svaki problem. Ova odbrana, kao i odbrane Duška Velkovskog, Vesne Tomić i Gordane Trifunović pre 10 dana, ponajviše će zavisiti od solidarnih i samoorganizovanih ljudi u blizini koji će se suprotstaviti ovoj užasnoj nepravdi. Pomozite da Miroslavu ne bude otet jedini dom”, piše na stranici Akcije.

Izvor/foto: Združena akcija „Krov nad glavom“

Možda Vam se svidi i