Za vikend manifestacija „Gljive kao hrana i lek“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Udruženje gljivara „Lisičarka“ u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, Centrom za kulturu „Sirmiumart“, TO Sremska Mitrovica, Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu i Gradom Semska Mitrovica već drugu godinu organizuje međunarodnu gastro manifestaciju na kojoj se promoviše konzumacija, uzgoj i prerada gljiva. Manifestacija „Gljive kao hrana i lek“ će se održati na Gradskom trgu u subotu, 24. avgusta.

Svečano otvaranje je u 17 časova, a na štandovima će se predstaviti prerađivači gljiva i lekovitig bilja iz cele Srbije kao i gosti iz Mikološkog saveza Grčke, Slovenije, Hrvatske, Italije, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, oni će spremiti svako po jedan svoj specijalitet od gljiva koji će biti poslužen građanima.

Na trgu će biti postavljena izložba samoniklih vrsta gljiva Fruške gore, kao i foto izložba gljiva Srbije. U okviru manifestacije u 18:00 časova u biblioteci se organizuje predavanje na temu „Lekovitost gljiva“ Prof. Dr Maja Кaraman, i „kako uzgojiti gljive u stanu“.

Ovakva manifestacija je jedinstvena u Srbiji, pa upravo zbg toga organizatori iste pozivaju sve građane da bar jedan dan zakorače u čarobni svet gljiva i „Gljive kao hrana i lek“.

Možda Vam se svidi i