Sremska Mitrovica – Uklanjanjem stubova javne rasvete i postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije i zvanično su startovali radovi na izgradnji kružnog toka na ulasku u Sremsku Mitrovicu iz pravca auto-puta, na takozvanoj Radinačkoj petlji. Rok za završetak radova je 60 radnih dana.

Početak radova ispratili su gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

“Pre svega mogu u ime grada na čijem sam čelu i u svoje lično ime da izrazim veliko zadovoljstvo što realizujemo još jedan projekat u saradnji sa Vladom Republike Srbije. Moram da kažem da je realizaciju ovog projekta pre samo nekoliko meseci obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je u okviru kampanje “Budućnost Srbije” posetio naš grad. Projekat je izuzetno značajan sa aspekta bezbednosti saobraćaja s obzirom da smo na ovoj raskrsnici imali dosta problema, dosta nezgoda, pričinjene materijalne štete, povređenih lica, tako da će on doprineti da se u narednom periodu takve stvari ne dešavaju, ili bar ne u toj meri, a naravno imaćemo i bolji protok saobraćaja na samoj kružnoj raskrsnici”, rekao je gradonačelnik Sanader.

On je dodao da su radovi koji će se izvoditi vrlo zahtevni s obzirom da će se odvijati bez potpune obustave saobraćaja na toj deonici.

“Biće dosta problema, biće usporavanja saobraćaja, biće zatvaranja određenih ulica, ali mislim da su građani Sremske Mitrovice navikli na ovakve stvari s obzirom da se dosta radilo u gradu na saobraćajnicama i smatram da ćemo svi imati strpljenja dok se ovi radovi ne završe”, rekao je dalje gradonačelnik i uputio apel vozačima da budu savesni i dodatno obrate pažnju i poštuju svu signalizaciju koja će biti postavljena na ovoj lokaciji.

Ukupna vrednost radova na izgradnji kružnog toka na Radinačkoj petlji iznosi oko 40 miliona diara, a finansirani su od strane Javnog preduzeća „Putevi Srbije“. Izvođač radova je „Sremput“.

Možda Vam se svidi i