Vučić u Laćarku obećao proširenje kuće samohranoj majci devetoro dece

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će opština Sremska Mitrovica i država pomoći da se dogradi i proširi kuća samohrane majke devetoro dece u selu Laćarak, koje je danas iznenada posetio uoči praznika.

„Vaša i sva druga deca znače život za Srbiju. Nadam se da ćemo naći način da vam pomognemo, da vas podržimo i da vam iskažemo zahvalnost za tu snagu i posvećenost“, rekao je Vučić u razgovoru sa Jovankom i njenom decom, dve ćerke i sedam sinova.

Predsednik je rekao da malo ko može da se pohvali da je toliko dao Srbiji i zahvalio Jovanki na tome.

Kaže da je ona dala zemlji devetoro dobrih ljudi, od čega sedmoricu vrednih radnika i možda budućih vojnika, kao i dve divne devojke.

Vučić je u razgovoru sa majkom i decom saznao da im je najpotrebniji dodatni prostor i obećao da će zajedno sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, koji je bio gradonačelnik Sremske Mitrovice, pomoći da se dobije građevinska dozvola od opštine kako bi njihova kuća mogla da se proširi.

Predsednik je dodao da će celu kuću renovirati i da će biti izgrađene još dve ili tri sobe.

Vučić je razgovarao sa decom, pitao ih koliko imaju godina, šta treniraju, da li pomažu jedno drugom, a najstarije – da li brinu o celoj porodici.

Nakon što je predsednik pitao decu šta im još treba i kako država može da pomogne i da im nešto pokloni za Novu godinu i Božić, najmlađi, sedmogodišnji Uroš je rekao da bi voleo da ima hrčka kao kućnog ljubimca, a njegov brat Nemanja – želeo bi „žensko tele“.

Jedan dečak je pitao da li može da dobije telefon i dobio obećanje da će ga dobiti, i zadužio ministra Nedimovića da kupi dečaku aparat, a ne da mu šalje Telekom.

Pitao je decu šta bi htela da budu kada porastu, a neki dečaci i Cvija, jedna od dve ćerke, rekli su da bi voleli da rade u vojsci ili policiji, na šta je Vučić rekao da je to pametan izbor, pošto će njima najbrže rasti plate u narednom periodu.

Vučić je kazao da je u novi vrtić u Laćarku uloženo 105 miliona evra i da će se tu možda graditi još jedan vrtić.

Kako uspevate, pitao je majku, a ona je rekla:

„Teško, ali oni su mi dobri i borimo se. Kada je muž preminuo, život nam se iz korena promenio, oboje smo radili, bilo je lakše, ali sada…“.

Predsednik je deci poklonio rance, dva lap topa i paketiće i zajedno sa njima probao neke od slatkiša.

Najstarija Jovankina ćerka je Cvija (18), učenica treće godine Ekonomske škole, sin Miloš (17) je druga godina veterinarske škole u Rumi, a šesnaestogodišnji Milan ide u poljoprivrednu školu.

Nemanja (15) je osmi razred, Milica (14) sedmi, a Stefan (12) peti razred osnovne škole.

Još trojica sinova, Mihajlo (9) je učenik trećeg razreda, Ognjen (8) drugog i najmlađi Uroš (7) prvog razreda.

Jovankin suprug Todor Đurić iznenada je preminuo pre dve godine.

Videli smo šta su uradili tokom 12 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da komentariše kritike opozicije na račun plana „Srbija 2025″, dodajući samo da se videlo šta je Đilas uradio za 12 godina na vlasti.

Vučić je, nakon obilaska samohrane majke Jovanke Đurić devetoro dece u Laćarku, upitan da prokomentariše saopštenje Stranke slobode i pravde da bi oni takav plan sproveli za šest meseci, rekao da o tome ovom prilikom ne želi da govori.

Ne mogu da govorim o onima koji nisu ništa uradili i koji su govorili da nikada nećemo izgraditi, a izgradili smo autoput o kojem je Bizmark sanjao kroz Grdelicu, kao i druge puteve“, kazao je Vučić.

Dodao je da ne želi da kvari susret sa Jovankom i njenom decom.

Videli smo za 12 godina, kako bi tek bilo za šest meseci“, istakao je on.

Na pitanje kako i zašto je izabrao baš ovu porodicu, odgovorio je da takvih porodica nema mnogo, i da će se truditi da obiđe svaku.

Da samohrana majka izdržava devetoro dece imamo dva ili tri slučaja“, rekao je Vučić i kroz šalu dodao da je valjda njegova obaveza kao predsednika da zna najviše.

Promenimo svest, Jovanka je heroina našeg doba

Vučić je poručio da mere za povećanje nataliteta u Srbiji daju izvesne efekte, uz napomenu da nizak prirodni priraštaj nije u direktnoj vezi sa ekonomskim blagostanjem.

„Najmanje dece imamo tamo gde smo najbogatiji, na Vračaru, Starom gradu… Dobar standard i rađanje većeg broja dece nisu direktno proporicionalni, neretko bih rekao-naprotiv“, rekao je Vučić .

On je naveo da se merama za povećanje nataliteta može postići pomak u siromašnijim krajevima, čime bi se, dodaje, rešio mali deo problema.

„Moramo da promenimo svest i da kažemo da je Jovanka, samohrana majka devetoro dece, heroina i junakinja našeg doba“, rekao je Vučić.

On je naveo da vidi da su članovi te porodice srećni i da će biti podrška jedini drugima, ističući da ta porodica treba da bude i bogatija i da je obaveza države da to i budu.

Izvor: Tanjug/RTV

Možda Vam se svidi i