Večeras muzičko-scenski performans „Maestro“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 20. decembra u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici sa početkom u 20:00 časova biće održan muzičko-scenski performans posvećen predstavljanju i afirmaciji dela Nikola Paganinija široj narodnoj masi.

Koncert predstavlja i uvertiru distriktne akcije Rotaract Serbia i Montenegro – RID 2483 pod nazivom „Kulturna (r)evolucija- kultura kao humanost“ čiji je inicijator članica Ivana Mirosavljević. Ovo humanitarno izvođenje će usmeriti sav svoj prihod u svrhu pomoći pri prikupljanju novčanih sredstava za lečenje Nataše Nedić i Moro Pavla.

Publika u Srbiji nema čestu priliku da uživa u izvođenju dela klasične muzike, što je rezultiralo nezanimanjem i neinformisanošću dela publike kako za programe klasične muzike, tako i za slične programe. Ova nezainteresovanost naročito je primetna kod publike koja pripada mlađim generacijama, a najčešće se ilustruje suviše krutom i „disciplinovanom“ formom koncerata klasične muzike. Stoga smatramo da je ovoj publici potrebno ponuditi nov i svež pristup izvođenja klasičnih dela, a Nikolo Paganini je kao „autor čije je gudalo čas anđeosko, čas đavolsko“, idealan i delom i biografijom da ih zainteresuje i za druge kompozitore.

Delo je namenjeno široj publici, od obrazovanih muzičara do potpuno neinformisanog slušaoca, jer kroz rekonstrukciju njegovog života publika dobija mogućnost kako umetničkog užitka tako I obrazovne avanture.

Tokom koncerta publika će prisustvovati onom što možemo nazvati scenski performans u multimedijalnom okruženju, preplićući muziku, istoriju, umetnički prikaz i univerzalne ljudske istine. Muzičko-scenski performans „Maestro“ pre svega je umetnička igra i jedinstveno putovanje za sve, učesnike i gledaoce.

Učesnici ovog performansa su:
• Ivana Mirosavljević-gitara i autor
• Tijana Milaković-violina
• Aleksandar Cundra – klavir
• Nikola Janošević-glumac
• Nikolina Đukanović- dramaturg i reditelj

Cena karte iznosi 300 dinara.
Prodajno mesto: pozorište „Dobrica Milutinović“.

Možda Vam se svidi i