Uspešno završen projekat „Mitrovica grad bez neplivača“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prošle nedelje zvanično je završena prva obuka neplivača dece iz seoskih područnih odeljenja osnovnih škola u okviru projekta „Mitrovica grad bez neplivača“.

Obuka je startovala krajem novembra prošle godine i to na Gradskom bazenu, a vodili su je stručni saradnici PSC „Pinki”. Sve ukupno istu je prošlo oko 60 učenika trećeg razreda.

Organizatori projekta su Sportski savez Grada, Gradska uprava za sport, kao i bazen „Pinki”.

„Ove školske godine smo, na radost najmlađih organizovali obuku dece neplivača, učenika trećih razreda osnovnih škola iz područnih odeljenja, što znači da se radi o deci koja ne žive u Sremskoj Mitrovici ili prigradskim naseljima. Obuka je trajala oko sedam meseci i svi koju su u njoj učestvovali su je uspešno savladali i nagrađeni su diplomama”, rekao je Ilija Nedić načelnik Uprave za sport.

On je istakao da će se zbog zainteresovanosti dece za učešće u projektu sa istim nastaviti i u toku naredne školske godine.

“Upravo je završen pilot projekat „Mitrovica grad bez neplivača” i prva obuka za prvu genraciju Mitrovčana sa kojim smo startovali prošle jesni. U narednom periodu ovaj projekat bi ponovo trebalo da zaživi i da bude trajno prisutan. Bazen koji je izgrađen u našem gradu, jedan je od najvećih kapitalnih objekata i predstavlja kako mesto za razvoj plivačkog sporta, rekreativnog sporta građana, isto tako njegova bitna funkcija je i školski sport, obuka dece neplivača. Ova obuka imala je za cilj da se aktivnosti koje su moguće deci iz grada približe i deci iz seoskih sredina, odnosno da i deca sa sela nauče da plivaju”, rekao je Aleksandar Gavrilović, stručni saradnik na bazenu i instruktor plivanja i dodao da je cilj organizatora projekta da za nekih pet-šest godina sve generacije Mitrovčana nauče da plivaju.

Možda Vam se svidi i