Uspešna prva godina rada gradskog bazena u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Prva godina rada Gradskog bazena u Sremskoj Mitrovici ocenjena je kao uspešna. U 2018. zabeležena je posećenost od ukupno 24.300 kupača i to bez klubova i plivača takmičara koji treniraju. Prihod je bio ukupno 5.700.000 dinara.
Osim više od 24.000 posetilaca ovde je treniralo i prvi put u životu proplivalo na desetine mališana. Oni su u svoj redovni trenažni proces uključili i časove plivanja, što je upravo i ekipa naše televizije zabeležila.

Od jeseni u gradskom bazenu u obe kade se nalazi termalna voda. Uvođenjem tog sistema podignuta je temperatura vode za jedan stepen u velikom i za tri stepena u malom bazenu, te one sad iznose 28 odnosno 33 stepena. Ovde se o higijeni vodi računa svakodnevno i kako bi usluga bila na najvišem nivou.

Zanimljiva činjenica je da je najviše kupača zabeleženo u mesecu avgustu, iako je to udaran mesec za kupališnu sezonu na gradskoj plaži. To znači, ističe rukovodstvo, da su Mitrovčani poklonili svoje poverenje ovoj ustanovi koja funkcioniše na zavidnom nivou.

Takođe, uspostavljen je i novi režim obuke neplivača za decu područnih škola iz seoskih sredina po grupama koji se besplatno obučavaju. U 2019. godini najavljeno je i puštanje u rad dve saune.

Izvor: RTV

Možda Vam se svidi i