Uređenje šašinačkog atara

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Katastarskoj opštini Šašinci trenutno je u toku potpupak komasacije, a u okviru njega se sprovode radovi na uređenju i samog atara ovog sremskog sela. Neki od ovih radova porazumevaju uređenje putne infrastrukture, kanalske mreže, prelaza preko kanala, uklanjanje štetnog rastinja.

Dokle se odmaklo sa radovima govorili su gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i načelnik Uprave za poljoprivredu Vladimir Nastović, prilikom današnjeg obilaska istih.

Prema rečima načelnika Nastovića postupak komasacije ulazi u završnu fazu.

“Što se tiče same komascije, postupka uređenja terena u smislu poljoprivredih površina mi smo u završnoj fazi, procentualno tu smo na 80-90% urađenih poslova. Komisija za komasaciju imala je zasedanje pre neki dan i donet je konačan stav po pitanju parcela, kao i konačne mape što se tiče K.O. Šašinci, a već koliko sutra kreće se sa postavljanjem graničnog kamenja koje označavaju same parcele. Za nekoliko dana će početi i uvođenje poljoprivrednika u nove parcele, kako bi oni mogli da krenu sa obradom zemlje i jesenjim radovima”, rekao je načelnik Nastović.

Paralelno s tim radovima vrši se uređenje terena, trenutno šljunčenje atarskih puteva, a zatim će startovati i radovi na uređenju kanalske mreže i samih prelaza preko kanala, ukupno 17 njih.

“Sve ono što su nam meštani Šašinaca naveli kao problem pokušaćemo da rešimo”, rekao je Nastović.

You may also like