Udruženje „Dečji svet“ obezbedilo više kompjutera za mitrovačke škole

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vojvođanske banka – OTP Group je dodelila kompjutere Udruženju „Dečji svet” iz Mačvanske Mitrovice za pobednički projekat „Bio kutak za školski trenutak“, a kroz program „Odgovorno u zajednici“.

Cilj ovog projekta jeste unapređenje proizvodnje začinskih biljaka kroz primenu računara. Projekat se realizuje u saradnji sa Školom za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović” iz Sremske Mitrovice, a obuhvata upravo model proizvodnje začinskih biljaka koji u njihovoj školi postoji.

“Zadatak udruženja “Dečji svet” je bio da unapredimo proizvodnju našom saradnjom i uvođenjem ovog modela proizvodnje u još tri škole i to u Osnovnu školu “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, zatim u i sremskomitrovačke osnovne škole “Slobodan Bajić Paja” i  “Boško Palkovljević Pinki”. Sve navedene škole dobile su na poklon po jedan računar od Udruženja, koje će dalje koristiti za projekat “Bio kutak za školski trenutak”. Saradnjom ove čeiri navedene škole i Udruženja oformićemo savez đačkih parlamenta, koji će proizvoditi začinske biljke i pratiti rezultate svoje proizvodnje kompjuterski”, objašnjava Mirjana Krsmanović Mirnić, osnivač Udruženja “Dečji svet”. 

Prema njenim rečima projektom se teži razvijanju preduzetničkog duha, veština i zajedništva među mladim generacijama.

“Ovaj projekat je važan korak za unapređenje obrazovanja i izuzetno mi je drago što je kao takav prepoznat i što generalno rad našeg Udruženja mnogi podržavaju, pa između ostalih i Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport”, kaže Krsmanović Mirnić. 

You may also like