U toku rekonstrukcija Železničke stanice

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na rekonstrukciji Železničke stanice u Sremskoj Mitrovici startovali su u februaru mesecu, a iste su danas obišli gradonačelnik Vladimir Sanader i Nenad Stanisavljević PR „Infrastrukture železnice Srbije“.

„Kako smo i najavili krajem prošle godine krenuli su vrlo intenzivni radovi na uređenju železničke stanice u Sremskoj Mitrovici. Tokom 2019. godine smo obnovili tridesetak stanica širom Srbije, ove godine nastavljamo te aktivnosti, a objekat u Sremskoj Mitrovici je svakako jedan od najzahtevnijih od svih na kojima ćemo raditi ove godine. Radovi su počeli krajem februara, planirano je da traju nekih 6 meseci, odnosno do kraja avgusta, međutim očekujemo da će biti završeni i mnogo ranije, odnosno za nekih 45 dana do dva meseca“, rekao je Stanisavljević prilikom danšnjeg obilaska.

On je objasnio da se izvodi kompletna rekonstrukcija objekta, radiće se na fasadi, unutrašnjem uređenju, zatim parternom uređenju, postavljanju rasvete, hidro i termo izolacije.

„Što se tiče samog uređenja stanice vodiće se računa da se zadrži taj neki osnovni stanični izgled i njeni osnovni elementi, ne narušavajući autentičan izgled objekta sa jedne strane pokušaćemo da sa druge strane dobijemo modernu i savremenu stanicu kakvu i zaslužuju Sremska Mitrovica i Železnica Srbije. Zaista očekujem sa velikim zadovoljstvom i uz punu saradnju sa gradom Sremska Mitrovica da ćemo za nekih dva meseca obeležiti završetak radova“, rekao je Stanisavljević.

Gradonačelnik Sanader kratko je rekao će nakon rekonstrukcije Sremska Mitrovica dobiti jedan savremen i funkcionalan objekat.

„Stanična zgrada u Sremskoj Mitrovici već zaista dugi niz godina traži jednu ovakvu rekonstrukciju. Ovo je jedna od najlepših stanica u Srbiji i ona će nakon radova zasijati novim sjajem. Svi naši sugrađani koji putuju železnicom će imati lepu, modernu, uređenu stanicu sa toaletima i prostorom gde će moći da borave dok čekaju svoj prevoz“, rekao je Sanader i pohvalio saradnju sa preduzećem „Infrastrukture železnice Srbije“.

Vrednost radova na rekonstrukciji Železničke stanice u Sremskoj Mitrovici iznosi oko 33 miliona dinara, a finansirani su od strane „Infrastrukture železnice Srbije“.

Možda Vam se svidi i