U toku realizacija projekta ,,Sterilizacija/kastracija i markiranje uličnih pasa”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U junu mesecu Udruženje za zaštitu životinja “Sloboda za životinje KIMBA” iz Sremske Mitrovice startovalo je sa realizacijom projekta ,,Sterilizacija/kastracija i markiranje uličnih pasa”.

U okviru ovog projekta ulični psi se sterilišu, vakcinišu, oporave i markiraju, nakon čega se vraćaju na ulicu. Takođe, rade se analize krvi pasa na zarazne bolseti, kako bi bili potpuno bezopasani i na ulici ne predstavljali nikakvu opasnost po građane.

Projekat je finansiran od strane nemačke organizacije ,,ETN“, a podršku u realizaciji pružila je i lokalna samouprave Grada Sremska Mitrovica.

“Ono što je bitno napomenuti kao pozitivne efekte projekta ,,Sterilizacija/kastracija i markiranje ulicnih pasa” na prvom mestu rekao bih da je to kontrolisano razmnožavanje pasa, a na drugom mestu sprečavanje širenja zaraznih bolesti koje se dokazuju testovima. Naravno, smanjen je i broj ujeda pasa”, rekao je kratko za Ozon koordinator projekta Nikola Sladić.

On je dodao da se projekat za sada realizuje po planu i da očekuje da će isti trajati 2 godine.

Kako dalje ističe Sladić Udruženje “Kimba” trenutno pse zadržava samo nekoliko dana, onoliko koliko je potrebno za sve procedure i njihovo vraćanje na ulice, ali i da se traži neko trajnije rešenje.

Možda Vam se svidi i