U toku pripreme za početak radova na izgradnji auto-puta od Rače do Kuzmina

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pripreme za početak radova na izgradnji auto – puta od Sremske Rače do Kuzmina su u završnoj fazi. Lokalna samouprava grada Sremska Mitrovica sve obaveze koje je imala na ovom projektu takođe privodi kraju, tako da se u narednih mesec dana mogu očekivati i prvi konkretni radovi na izgradnji deonice duge 17 kilometara.

Izvođač radova je turska kompanija Tasyapi, a kompletan projekat podrazumeva izgradnju autoputa od Beograda do Sarajevo.

“Izvođač radova je svoju logistiku već pozicionirao u Kuzminu, još jedan manji deo iste će biti pozicioniran u Sremskoj Rači, tako da što se njih tiče većim delom su spremni za konkretan početak radova na samoj deoonici između dva pomenuta sela. Što se tiče projektne dokumentacije plan detaljne regulacije je takođe već u nekoj završnoj fazi i samo projektovanje auto puta, Javno preduzeće “Urbanizam” grada Sremska Mitrovica je izradilo urbanistički projekat mosta na Savi, tako da i sa naše strane mi smo završili sve što je od nas traženo od Vlade Republike Srbije i ja se nadam da u narednih mesec dana možemo reći da će biti potpuno privedeni kraju pripremni radovi i naravno sva potrebna projektno – tehnička dokumentacija neophodna i da će se krenuti sa radovima”, rekao je gardonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

On je dodao da će se uskoro krenuti i sa procesom eksproprijacije zemljišta za budući auto-put.

Vrednost komercijalnog ugovora Vlade Republike Srbije sa turskom kompanijom Tasyapi ukupno iznosi 250 mil EUR, i to 220 mil EUR za izgradnju deonice od Kuzmina do Sremske Rače, od kojih je 100 mil EUR predviđeno za izgradnju novog mosta preko Save, a 120 mil EUR za izgradnju deonice autoputa, i 5 mil EUR za projektno-tehničku dokumentaciju na tom projektu.

You may also like