U subotu „Čvarkijada“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 26. januara na platou ispred Mesne zajednice „Blok B“ u Sremskoj Mitrovici biće održan prvi bazar suhomesnatih i mlečnih proizvoda pod nazivom „Čvarkijada“. Manifestacija će se održati u vremenskom periodu od 09:00 do 15:00 časova.

Organizatori manifestacije su mesne zajednice „Blok B“ i „Slobodan Bajić Paja“ – Mala Bosna, Zavičajno udruženje „Mostovi na Drini”, Udruženje Kraljevina Srbija uz pokroviteljstvo i pomoć lokalne samouprave grada Sremska Mitrovica i mnogobrojnih prijatelja i sponzora.

Tim povodom u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući juče je održana konferencija za medije na kojoj su govorili inicijator manifestacije i predsednik Mesne zajednice „Blok B“ Dragan Božić, zatim predsednik Skupštine grada Tomislav Janković i članovi organizacionog odbora Vitomir Vulin i Drago Maričić.

Cilj manifestacije, rekao je Božić, jeste pre svega da se Mitrovčani okupe na jednom mestu, da se druže kako među sobom, tako i sa gostim koji će doći iz Banata, Bačke, Semberije, Mačve, Kosova i Metohije.

Program manifestacije, najavljuju organizatori, biće reznovrstan, pa tako pored kuvanja čvaraka i raznih nadmetanja, očekuje se i muzički deo tokom kojeg će gosti imati priliku da uživaju u zvucima frule, tambure, da čuju gusle i gajde. Za najmlađe pripremljleni su paketići koji će biti podeljeni povodom obeležavanja 27. januara i slave Svetog Save. Sve to upotpuniće tezge na kojima će biti ponuđeni domaći proizvodi.

„Biće oko 15 ekipa koje će topiti mast i praviti čvarke, a sličan broj će biti i izlagača suhomesnatih i mlečnih proizvoda. Broj paketića koji smo spremili za najmlađe je oko 600“, rekao je Božić.

Vulin, inače predsednik Zavičajnog udruženja „Mostovi na Drini“ kratko je dodao da je pripremljen raznovrstan program koji će sve prisutne na neki način vratiti u prošlost.

„Tako smo zamislili program da on ima lepu priču, da sve bude kao nekada kada su se naši stari okupljali, družili, da oživimo te naše običaje, jer otuđili smo se jedni od drugih, a ova manifestacija je prava prilika da se ljudi ponovo okupe, druže, da stvore nove kontakte i prijateljstva“, rekao je Vulin.

Učesnici konferencje pozvali su sve sugrađane, ali i ljude iz okruženja da posete prvu „Čvarkijadu“ u Sremskoj Mitrovici uz poruku da je dobar provod zagarantovan.

Možda Vam se svidi i