Tri mitrovačke osnovne škole među devet najboljih u Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja na spisak od 9 najboljih osnovnih škola u Republici Srbiji uvrstio je 3 osnovne škole sa teritorije Grada Sremska Mitrovica i to osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Slobodan Bajić Paja“ iz Sremske Mitrovice i Osnovnu školu „Branko Radičević“ iz Кuzmina.

Tim povodom danas je u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući održana konferencija za medije na kojoj su prisustvovali načelnik Uprave za obrazovanje Ilija Nedić, zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović, zatim direktori pomenutih škola i nekoliko nastavnika iz istih.

Zavod je kao kriterijume uzeo rezultate učenika postignute prilikom polaganja male mature, kao i broj osmaka koji je nakon ispita upisao željenu srednju školu – školu navedenu na prvom mestu na takozvanoj listi želja.

„Prvo bih čestitala direktorima i poručila im da i u budućnosti nastave sa uspešnim radom, ali i izrazila nadu da će ovo priznanje biti posticaj i ostalim školama na teritoriji grada da svoj rad unaprede, jer to je znak da ih neko pomno prati, da taj njihov rad neko vrednuje, da ga ceni“, rekla je na konferenciji Milovanović.

Na konferenciji su pored načelnika i zamenice govorili još i direktor „Bajićeve“ škole Đorđe Cvijanović, zatim direktor „Zmajeve“ škole Zoran Đurić, direktor škole „Branko Radičević“ Aleksandar Umetić, Ankcica Canjar, profesor srpskog jezika i književnosti koja radi u sve tri nagrađene škole, profesor hemije u „Zmajevoj“ Sonja Tucaković i profesor geografije u školi u Kuzminu Jelica Žilić.

„Bez kvalitetnog nastavničkog osoblja koji predaju u našim školama i bez dobre, vredne dece, svakako ni rezultata ne bi bilo. Nadam se da će ovo priznanje uticati na nas u tom smislu da ćemo još više i bolje raditi. Tehnika napreduje iz dana u dan, deca taj napredak prate, a mi kao nastavnici moramo takođe biti u korak sa njima“, rekao je Đurić.

Cvijanović se nadovezao na priču i rekao da „Bajićeva“ škola svakog dana radi ne samo na edukaciji svojih đaka, nego i svog nastavnog osoblja i da je u tome ključ uspeha.

Umetić je kratko dodao da je škola u Kuzminu pokazatelj da deca deca iz ruralnih poručja mogu i treba da pariraju deci u gradskim školama. Da nedostatke koje škole na selu imaju nastavnici svojim radom i više nego nadoknade.

Svi profesori su se složili da je za postignute rezultate zaslužan prvenstveno kontinuiran rad, časovi pripreme za polaganje male mature koji startuju sa prvim danom drugog polugodišta, učestvovanje u raznim projektim, konstantna eukacija nastavnog osoblja i dobra saradnja istih sa timom za profesionalnu orijentacije koji funkcioniše u sve tri nagrađene škole.

Možda Vam se svidi i