Svi u „Blok B“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – “Dečiji dan” – jedna od najvećih manifestacija u Vojvodini biće održana sutra na platou kod prostorija mesne zajednice u sremskomitrovačkom naselju “Blok B”.

Početak sportskog dela manifestacije zakazan je za 09:00 časova, dok umetničko-zabavni program startuje u 18:00 časova.

Očekuje se da u manifestaciji učestvuje preko 600 mališana, a pored dece iz Mitrovice i okoline, na manifestaciji će se igrom i pesmom predstaviti i deca sa prostora Kosova i Metohije, Bosne i Hercegovine – Republike Srpske, Bačke, Banata i Slovenije. U sportskom delu svi oni će se nadmetati u četiri discipline i to: nošenju jajeta u kašici, trci u džakovima, bacanju vortexa i navlačenju konopca.

Za svako dete koje bude učestvovalo u manifestaciji pripremljen je slatki paket. Domaćice iz naselja će praviti i deliti poslastice, a biće postavljeno i nekoliko štandova sa raznim proizvodima. Takođe, tokom manifestacije deca će imati priliku da se vozaju na ringišpilu ili uživaju na velikom toboganu.

Ceo događaj će imati humanitarni karakter, gde će se prikupljati novčana sredstva namenjena lečenju našeg malog sugrađanina Pavla Moroa, kojem je dijagnostikovan zloćudni tumor na mozgu.

Manifestaciju Dečiji dan” organizuju Mesna zajednica “Blok B”, Centar za kulturu “Sirmiumart”, Udruženje Kraljevine Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

Pomoć pri realizaciji samog Festivala “Dečiji dan” pružiće i Vojska Srbije, Kancelarija za mlade, Centar za kulturu “Sirmiumart” i Malac Genijalac.

Specijalni gosti Festivala su Etno grupa “Srpski dom” i Dečiji animatori.

You may also like