„Stvarno važna“ kartica dolazi u Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sredu, 19. juna, Fondacija Ana i Vlade Divac i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) predstaviće “Stvarno važnu” karticu u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje. Nakon nacionalnog lansiranja kartice, ovo će biti druga prezentacija kartice u jednom od gradova koji su izabrani da učestvuju u programu.

„Stvarno važna kartica“ predstavlja inovativni model prikupljanja sredstava u vidu potrošačke kartice lojalnosti koja povezuje građane, nevladine organizacije i lokalne kompanije u cilju promocije dobročinstva i solidarnosti u lokalnim zajednicama.

Korišćenjem „Stvarno važne kartice“ u prodavnicama koje su deo ovog projekta, građani ostvaruju pravo na popust pri svakoj kupovini. Istovremeno, 1% svih kupovina obavljenih uz korišćenje ove kartice biće doniran lokalnoj zajednici i korišćena za finansiranje projekata izabranih od strane građana. Više informacija o samoj kartici, prodavnicama i organizacijama koje učestvuju u projektu, nalaze se ovde.

Nakon Obrenovca, „Stvarno važna kartica“ biće predstavljena u Sremskoj Mitrovici, a gradovi koji slede su Kruševac, Novi Pazar i Leskovac, sa namerom da se, u naredne tri godine, ovaj model proširi i na druge gradove i opštine u Srbiji.

Ovaj događaj deo je Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Možda Vam se svidi i