Studio „Olena“ plesom obeležio Dečiju nedelju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Protekla Dečija nedelja za članove Studija modernog i klasičnog baleta ,,Olena“ iz Sremske Mitrovice obeležena je nizom plesnih  aktivnosti.

U ponedaljak, 7.oktobra mališanima u predškolskoj ustnovi “Pčelica” uspešno su se predstavile svojim performansom Nataša Kević i jedan od najmlađih članova Milijana Kević.

Javni čas baleta kojim su se predstavile učenice baletske škole Nataša Kević, Eleonora Jokić Runtić, Sandra Prokić i Katarina Čolić održan je u Biblioteci “Gligorije Vozarović“ proteklog četvrtka, 10. oktobra. Na veliko zadovoljstvo svih prisutnih ljubitelja baleta gost ovog prikaza bila je Gabrijela Teglaši Jojkić, predsednik Udruženja baletskih umetnika Vojvodine koja se osim što je svojim prisustvom uveličala ovaj događaj, publici se predsetavila ne samo kao baletski umetnik, nego i kao književnik govoreći o svojoj knjizi “Pisma iz Portugala“.

Najlepši događaj za članove studija “Olena“ bio je odlazak u Nove Banovce na prvo takmičenje u sezoni koje su organizovali Fest tim i domaćin i organizator Plesni klub “Lana“ na čelu sa predsednicom kluba Svetlanom Subotić.

Najmlađi članovi studija u kategoriji beba, plesnim stilom Art dance sa koreografijom “Wich Doctor“ osvojili su prvo mesto, a zlatne medalje ponosno su ponele kući: Jovanović Nevena, Jovanović Andrea, Kević Milijana, Andrea Ratić, Nela Milisavić, Valentina Velić, Ana Đorđević, Sofija Jevtić i Mia Dunđerski.

U kategoriji Mini Open koreografijom “Bongo“ predstavile su se Nevena Podgorica, Nina Lončarević, Lana Dudok, Sara Marin, Angelina Petrović, Iskra Gligorić, Maja Šumanski i Tamara Cvijetić i svojim nastupom osvojile prvo mesto.

Naredno takmičenje koje predstoji studiju “Olena” jeste “Prag Dance Open” koji će se održati 31. oktobra u Pragu, a mitrovački predstavnik biće Eleonora Jokić Runtić kao dobitnica specijalne nagrade.

Sredinom novembra meseca za sve ljubitelje plesnog pokreta sprema se i jesenji koncert koji će se održati u pozorištu “Dobrica Milutinović“.

Možda Vam se svidi i