Staza za pešake i bicikliste preko pružnog prelaza u Laćarku, uskoro radovi u Maloj Bosni

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Za samo nekoliko dana biće urađena staza za bicikliste i pešake preko pružnog prelaza na ulasku u Laćarak iz pravca Sremske Mitrovice.

Radovi na izgradnji staze su startovali danas, a iste je obišao gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

On je prvo podsetio da je kolovoz na prelazu saniran prošle godine, te istakao da će nakon izgradnje staze pomenuti pružni prelaz biti potpuno bezbedan za sve učesnike u saobraćaju.

“Ovo nije veliki problem, ali svakako jeste nešto što godinama unazad muči pre svih meštane Laćarka, naročito one starije dobi. Staza će biti izgrađena sa obe strane pruge, od nje dovoljno udaljena, a i sama dovoljno široka, tako da će biti potpuno bezbedna”, rekao je Sanader.

On je dodao da je u planu da se radi uređenje i pružnog prelaza u Železničkoj ulici u Laćarku koji se nalazi u prilično lošem stanju.

Pored toga, gradonačelnik je najavio da će se u narednom period rešiti i pružni prelaz u Maloj Bosni, a svi radovi će, kao i u Laćarku biti realizovani u saradnji sa “Železnicom Srbije”.

“Svi neki značajniji i frekfentniji pružni prelazi na teritoriji grada su nam u dosta dobrom stanju, tako da nam ostaje da rešimo još samo Laćarak i Malu Bosnu i da zajedno sa “Železnicom” povećamo bezbednost svih naših građana”, dodao je prvi čovek Mitrovice.

Prema njegovim rečima radovi u Laćarku će biti završeni u roku o nekoliko dana, vrednost istih je oko 1,5 miliona dinara, a finansirani su upravo od strane  “Železnica Srbije”.

Ukupna dužina staze iznosiće 145 metara, na delu pružnog prelaza je proširenje u širini taze iznosiće 2,25m, a na ostalom delu trase je 1,8 metara.

You may also like

1 komentar

Jovica 12.09.2019. - 12:16 pm

Ma da li je moguce.
U svakom slucaju, lepe vesti

Komentari su zatvoreni.