Sremskomitrovačke balerine pokazale odlično znanje na ispitima u baletskoj školi „Dimitrije Parlić“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Članice baletskog Studia „Olena“, Eleonora Jokić Runtić, Katarina Čolić, Sandra Prokić i Nataša Kević su ove nedelje imale polaganje baletskih ispita u baletskoj školi „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva.

Kao polaznice trećeg razreda niže baletske škole imale su tri ispita da polažu: solfedjo, primenjena gimnastika i klasičan balet. Na ispitu znanja sve četiri su pokazale izuzetnu pripremljenost, a o tome svedoči i njihov odličan uspeh.

One su prva generacija balerina koje se školuju u svom gradu a zahvaljujući nastavnicima koji su radili tokom cele godine sa njima pokazale su odlično znanje. Zahvaljujući saradnji sa muzičkom školom „Petar Kranjčević“ solfedjo je pripremala nastavnica Nevena Eraković dok primenjenu gimnastiku i klasičan balet Svetlana Olena Rimac. Ispred baletske škole „Dimitrije Parlić“ Svetlana Vučinić je bila supervizor koja je povremeno obilazila i pratila rad devojčica. Devojčice će nastaviti i dalje svoje školovanje upisom u 4. razred ujedno i završni niže baletske škole.

Studio „Olena“ već sledeću godinu planira upis novih učenika u prvi razred a u septembru upis pripremnog razreda baletske škole, pripremne grupe će biti za decu od 8 do 10 godina dok svi mladji uzrasti su u baletskom zabavištu.

Možda Vam se svidi i