Sremci na smotri horova penzionera u Zrenjaninu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sali Кulturnog centra u Zrenjaninu, u ponedeljak, 7. oktobra održana je 16. smotra horova penzionera Vojvodine, u organizaciji Udruženja penzionera Zrenjanina i Saveza penzionera Vojvodine, uz podršku Grada Zrenjanina, Turističke organizacije i Кulturnog centra u Zrenjaninu.

Na smotri horova u Zrenjaninu predstavili su se, uz pratnju Marije Jovanović za klavirom i Luka Ivanića, koji je svirao gitaru, izvodeći pesme: Kraj Dunava kuća mala, Slava Bogu za sve, Znaš li odakle si sine.

U pratnji ovog sremskomitrovačkog penzionerskog ansambla bili su i predstavnici uprave Udruženja penzionera Sremske Mitrovice, na čelu sa predsednicom Udruženja.

Hor „Sremci“ postoji od 2006. godine i redovno nastupa na smotrama starosnih penzionera, koje se održavaju u oktobru i smotrama horova invalida rada, koje se održavaju na Vidovdan, 28. juna svake godine. Učesnik je na različitim manifestacijama u gradu: Dan starih, Sunčana jesen, razni jubileji i sl.

Hor se priprema za nastup u okviru manifestacije „Sunčana jesen“, koja će se održati 12. novembra u sali pozorišta „Dobrica Milutinović“ a u planu su i nove aktivnost društva o kojima ćemo vas blagovremeno obaveštavati.

Autor teksta: Sava Grujičić

You may also like