Slavlje u Zasavici: FK „Sloga“ šampion

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Fudbalski klub “Sloga” iz Zasavice ostvario je najveći uspeh u istoriji postojanja osvojivši prvo mesto Gradske fudbalske lige Sremska Mitrovica i plasmanom u viši rang takmičenja.

Proslava ovog uspeha upriličena je juče na terenu kluba koji od osnivanja1978. godine okuplja igrače ne samo iz obe Zasavice nego i okolnih mesta. Dva kola pred kraj bilo je jasno da sa prvog mesta “Slogu” do kraja sezone niko neće moći da “skine”. Jučerašnja pobeda sa dva sjajna gola nekadašnjeg igrača „Deusa“ Uroša Sladojevića i konačnim rezultatom 3:1 nad ekipom “Poletarca” iz Laćarka samo je učvrstila “Slogu” na vrhu tabele.

“Nakon trideset i više godina uspeli smo da uđemo u viši rang, igrali smo jako dobro što se po bodovima i vidi. Ekipa je složna kako na terenu, tako i van njega, vodila nas je jaka želja za tom Međuopštinskom ligom i uspeli smo da je na čelu sa predsednikom kluba Slobodanom Čikićem i trenerom Bratom Pavlovićem ostvarimo. Ovo je zaista sjajan uspeh za nas”, rekao je kapiten tima Predrag Vuga.

Njegovo oduševljenje dele i ostali članovi ekipe, stručnog štaba i uprave, a među njima i jedan od dugogodišnjih standardnih igrača Goran Miražić koji se kratko nadovezao i rekao da je cilj za narednu sezonu ne samo opstanak u višem rangu, nego što bolja pozicija na tabeli.

Pobednički pehar predstavnicima “Sloge” uručio je Ratko Grabić, predsednik Fudbalskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

“Ispred Saveza čestitam ekipi, stručnom štabu i upravi “Sloge” na zaista zasluženom prvom mestu. Tokom sezone pokazali su da su najkvalitetniji tim u ligi, koja podsećanja radi okuplja 12 klubova, a obuhvata 22 kola”, rekao je Grabić.

Sezona 2018/2019. bila je zaista neverovatna za ovaj mali klub, pa je tako ostvareno ukupno 16 pobeda, 3 utakmice završene su sa nerešenim rezultatom, a ekipa je pretrpela samo dva poraza.

Možda Vam se svidi i