Ivan Mladenović u subotu peške kreće na put dug 1.060 kilometara do Hilandara, promovišući humanitarni broj 7175.

KORAK po korak, iz dana u dan, „osvajaće“ Ivan Mladenović (48) put od Šida do Hilandara. Pešačenje do Svete Gore, dugo 1.060 kilometara, posvetiće najhrabrijim mališanima Srbije – deci koja se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu, promovišući humanitarni SMS 7175 Udruženja „Uvek sa decom“ iz Beograda.

Ivan na put kreće 17. avgusta, a do Atosa bi trebalo da stigne 14. septembra. Tokom gotovo pet nedelja pešačenja, u svim mestima: od Sremske Mitrovice, preko Šapca, Ljiga, Kragujevca i Vranja u Srbiji, potom od Kumanova do Đevđelije u Makedoniji i od Metalikosa do Uranopolisa u Grčkoj, animiraće ljude da pomognu deci Srbije koja se leče od raka.

– Sa kolegama iz Udruženja građana „Veloart“ iz Sombora, koji će mi davati logističku podršku, i udruženjem „Uvek sa decom“, pri susretu sa ljudima, širiću svest o teškoćama i problemima sa kojima se naši mali, a veliki heroji susreću u borbi protiv opake bolesti – kaže Mladenović. – Na ovom svojevrsnom hodočašću, pozivaću ljude da uplate donaciju udruženju „Uvek sa decom“ ili da pošalju SMS sa tekstom 7175 na broj 7175. Tako će sa simboličnih 100 dinara pomoći da se deci olakšaju dani koje provode na lečenju.

Ovo nije prvi put da svojim podvizima Ivan u saradnji sa udruženjem „Uvek sa decom“ pomaže lečenju mališana obolelih od raka. Prošle godine, njima je posvetio put dug 12.000 kilometara, koji je od Šida do Pekinga, biciklom prešao za 120 dana.

Izvor Novosti

Možda Vam se svidi i