Sekretar Bjelić boravio u radnoj poseti u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregioanlnu saradnju i lokalnu samoupravu i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj, posetili su danas Sremsku Mitrovicu gde su se sastali sa gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom i direktorom Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica Svetlanom Sabo.

Bjelić je tokom sastanka podsetio da Sekretarijat na čijem je čelu ulaže napore kako bi pružio podršku svim lokalnim samoupravama, kroz konkusrne mere za bespovratne subvencije u svrhu pripreme strateških projektata, ulaganja u izgradnju industrijskih zona ali i kroz konkursne mere za nova radna mesta.

Bjelić je poručio da su gradonačelnik Sanader i uprava Grada Sremska Mitrovica koji pripada II kategoriji razvijenosti, dobar primer opštine koja je aktivna i koja se pripremom dobrih projekata bori za kvalitetniji život svojih sugrađana.

Sremska Mitrovica je u protekle dve godine konkurisala na ukupno 6 konkursa i obezbedila bespovratna sredstva od gotovo 17 miliona dinara.

Sekretar Bjelić je i iz Mitrovice apelovao na predstavnike drugih lokalnih samouprava da budu ažurni, prate Кonkurse Sekretarijata za regioanlni razvoj i na vreme predaju konkusnu dokumentaciju kako bi obezbedili bespovratna sredtva, jer kako je naglasio, odgovornost za regioanlni rast i razvoj predstavlja zajedničku obavezu.

“Današnja poseta sigurno je jedan nastavak dobre saradnje koju Grad Sremska Mitrovica ima i sa Pokrajinskom vladom i sa svim sekretarijatima. Mi smo kao lokalna samouprava zainteresovani da učestvujemo na svim konkursima koje oni raspišu i mogu da kažem da do sada imamo veoma uspešan nastup na istim i da svaki novi konkurs donese nešto Mitrovici”, rekao je gradonačelnik Sanader.

On je podsetio da su putem konkursa nedavno obezbeđena sredstva za izradu projektne dokumentacije za saobraćajnicu u Industrijskoj zoni Sever 3, kao i za izradu projekta prečistača otpadnih voda, jedne od navećih investicija koja će u narednim godinama biti realizovana u Mitrovici.

“Uz sve navedeno, sa Pokrajinskom vladom imamo i zajednički nastup na sajmovima, jer mi kao lokalna samouprava sigurno ne bi mogli sebi da priuštimo da učestvujemo na nekim sajmovima kao što su “Expo real” ili kao što je to sajam turizma u Berlinu. To su zaista veliki sajmovi, izuzetno posećeni i na njima možemo i jesmo prezentovali sve one potencijale koje Mitrovica ima”, dodao je gradonačelnik.

On je za kra rekao da su zahvaljujući upravo pojedinim sajmovima ostvareni dobri kontakti, te da očekuje veću broj turista u Mitrovici u narednom periodu.

Prema rečima Nikole Žeželja, direktora Razvojne agencije Vojvodine u narednom period biće održana tri velika sama na kojima će Pokrajinska vlada i gradovi sa kojima ima potpisan sporazum o zajedničkom nastupu predstaviti svoje potencijale.

“Pred nama su tri velika sajma, jedan je “Pro food” u Moskvi, drugi je “Expo real” u Minhenu i treći je “Fruit logistica” u Berlinu . Na dva od ta tri sajma se prezentuju proizvođači iz Srbije, a na trećem gradovi sa svojim lokacijama i potencijalima i verujem da će sva tri biti vrlo uspešna za nas”, rekao je Žeželj.

Možda Vam se svidi i