Rušenje drugog dela škole tokom leta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Rušenje drugog dela starog objekta Osnovne škole “Dobrosav Radosevljević” u Mačvanskoj Mitrovici, prema rečima nadležnih, može se očekivati za vreme letnjeg raspusta.

Radi se o delu škole u kojem su smeštene učionice i kancelarije, a koji se od useljenja u novi objekat ne koristi.

“Ono što znamo sigurno jeste da ćemo rušenje ostatka dela škole u Mačvanskoj Mitrovici realizovati za vreme letnjeg raspusta, a nakon završetka tih radova krenućemo i u izgradnju nove fiskulturne sale koja je predviđena na tom prostoru. Neka gruba procena je da oko septembra meseca možemo očekivati start tih radova”, rekao je za Ozon načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

On je dodao da procenjena vrednost radova na izgradnji nove sale iznosi oko 125 miliona dinara, ali nije izneo podatak koliko sredstava će biti izdvojeno za rušenje dela starog objekta.

“S obzirom na to da je stari objekat škole, pa i sale izgrađen od azbestno-cementnih ploča koje zahtevaju posebno tretiranje, odlaganje i transport, tek će nam javna nabavka pokazati koliko će nam sredstava za radove na rušenju iste biti potrebno”, rekao je Jokić.

Načelnik je dodao i da je lokalna samouprava konkurisala kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za sredstva za nastavak radova na rekostrukciji objekta škole u Zasavici I, te da očekuje da će isto, kao i prethodnih godina, prepoznati značaj projekta i uložiti novčana sredstva u taj projekat.

Možda Vam se svidi i