Republička nagrada za učenice „Pinkijeve“ škole

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Učenice osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“, iz Sremske Mitrovice osvojile su drugu republičku nagradu, za vokalnu kompoziciju „Prirodu čuvati treba“, na Republičkom Festivalu dečijeg muzičkog stvaralaštva – Fedemus.

Tekst pesme, napisala je Nana Panić, učenica šestog razreda, za muziku i izvođenje, zaslužne su Anja Mrvaljević, koja pohađa četvrti razred i Maša Ilić, učenica šestog razreda. Mentor nagrađenih učenica OŠ „Boško Palkovljević Pinki je profesor Aleksandra Garunović.

Nagrađena kompozicija „Prirodu čuvati treba“ nalazi se na novom kompakt disku, pod nazivom „Volim da maštam“ u izdanju Dečijeg kulturnog centra Beograd.

Završni koncert Fedemusa, održan je 18. oktobra 2019. godine u Dečijem kulturnom centru „Donka Špiček“ u Beogradu, gde su devojčice iz Mitrovice primile nagradu i sa ostalim nagrađenim učenicima izvele svoju kompoziciju.

Festival Fedmus još od 1995. godine afirmiše mlade talente i promoviše dečije stvaralaštvo i kreativan rad odraslih sa decom.

You may also like