Rekonstrukcija sale Doma kulture u Martincima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Trenutno su u toku radovi na rekonstrukciji sale Dom kulture u Martincima, a iste su danas obišli predsednik saveta mesne zajednice ovog sremskog sela Darko Gavrilović i Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

“Pre svega moram izraziti svoje zadovoljstvo, jer nakon dve decenije nedavno su startovali radovi na rekonstrukciji, sanaciji i adaptaciji Doma kulture. Mi Martinčani smo, nažalost već bili zaboravili da imamo salu u okviru Doma, salu koja ima izuzetno bogatu tradiciju. Sada tu istu salu oživljavamo zarad naše dece, zarad naših naslednika, ali i svih meštana sela”, rekao je Gavrilović.

On je objasnio da je deo predviđenih radova realizovan nešto ranije.

“Više od 1,7 miliona dinara uložili smo u sanaciju i renoviranje krovne konstrukcije, u uređenje, odnosno betoniranje poda sale Doma i zamenu jednog dela stolarije. Sa radovima nastavljamo i verujem da kada isti budu privedeni kraju Martinci će imati jednu zaista korisnu multifukcionalnu salu”, dalje je rekao Gavrilović i dodao da će onda na Martinčanima biti zadatak da je maksimalno iskoriste i obogate raznim kulturnim, umetničkim i zabavnim sadržajima..

Predsednik mesne zajednice je dodao da se tu ne završavaju radovi koji će u narednom peiodu biti realizovani u selu, te da će se dodatno urediti kanalska mreža, kao i da će se u svrhu održavanja i upravo izvođenja pojedinih radova u Martincima biti nabavljena jedna radna mašina, odnosno traktor.

Prema rečima Samardžića, ovogodišnji budžet grada Sremska Mitrovica u velikoj meri usmeren je na finansiranje projekata u seoskim mesnim zajednicama.

„Poslednjih nekoliko meseci u više navrata sam isticao kako je ovogodišnji budžet lokalne samouprave dosta usmeren na finansiranje projekata u selima. Uglavnom su to projekti infrastukturnog karaktera, kao što je to slučaj u Martincima gde su otpočeli radovi na rekosntrukciji zgrade Doma kulture. Brojni projekti su realizovani, mnogo toga se radi, a dosta toga će tek biti završeno do kraja godine. Samo ovde u Martincima smo pre nekoliko meseci imali radove na crkvi, a evo sada i na ovom objektu”, rekao je Samardžić

On je dodao da Martinci zaista zaslužuju uređen i funkcionalan objekat Doma kulture.

“Martinčani su dosta aktivni u oblasti folklornog stvaralaštva, odnosno generalno su aktivni kada je u pitanju kulturno – umetnička delatnost, a imaju i razvijen ženski i omladinski aktivizam, tako da nema sumnje u to da je ova investicija zaista opravdana”, zaključio je Samardžić.

Sredstva za radove na rekonstrukciji sale Doma kulture obezbeđena su od strane Grada Sremska Mitrovica u iznosu od 2,6 miliona dinara.

Možda Vam se svidi i