Sremska Mitrovica – Deo javne rasvete na teritoriji Sremske Mitrovice u narednom periodu biće rekonstruisan i to zahvaljujući projektu javno – privatnog partnerstva.

Nešto više o ovoj temi rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

„Već duži vremenski period radimo na tome da ovu sada postojeću uličnu rasvetu zamenimo modernom led rasvetom koja je svakako pre svega energetski efikasna, štedljivija, a ima i bolji, da se tako izrazim, osvetljaj na samoj ulici, na trotoarima. Već smo uradili Projekat javno-privatnog partnerstva rekonstrukcije dela sistema javne rasvete u Gradu Sremska Mitrovica za koji smo dobili pozitivo mišljenje komisije Vlade Republike Srbije, a u narednom periodu ćemo raspisati tender za izbor javnog partnera, odnosno privatnog partnera“, rekao je Sanader.

On je objasnio da je projekat tako zamišljen da se u narednih deset godina otplaćuje iz ušteda električne energije.

„Privatni partner će morati da obezbedi osamdeset posto manje potrošnje električne energije u odnosu na sad postojeću javnu rasvetu, iz tih ušteda on će imati pravo da u narednih deset godina naplati svoje proizvode, odnosno ugradnju led svetiljki. Za područje koje je obuhvaćeno zamenom javne rasvete umesto 35 miliona koliko do sada plaćamo za potrošnju električne energije izdvajaćemo oko 7 miliona“, objašnjava gradonačelnik.

On dodaje da će zahvaljujući ovom projektu javna rasveta na teritoriji Sremske Mitrovici biti kvalitetnija, a za grad i jeftinija.

Možda Vam se svidi i